Újabb AMD-s vezérlőt hitelesített az USB-IF

Hirdetés

Az USB-IF, vagyis az USB interfészt kezelő termékek hitelesítéséért felelős fórum megfelelőnek ítélte – az USB 3.0-s szabvány támogatása szempontjából – az AMD érkező alaplapi vezérlőhídját, mely a Hudson D4 kódnevet viseli. A vállalat idén elsőként vezette be az USB 3.0-s felület támogatását integrált vezérlővel. A mindmáig kapható, Hudson családba tartozó termékek kereskedelmi forgalomban az A75 és A70M FCH jelzést viselik, ahol az FCH a Fusion Controller Hub rövidítése. Az új vezérlő – az USB-IF adatai szerint – A85X FCH jelzéssel érkezik, és az eddigi információk alapján az A75-ös lapka képességeit egészíti ki RAID 5 támogatással, és a 6 Gbps-os portok száma 6-ról 8-ra nő. A további újításokról még nincs pontos adat.

A pletykák szerint az AMD továbbra is a Renesas USB 3.0-s fejlesztését licenceli, mely már számos alaplapon bizonyított. A két vállalat közötti egyezmény részleteiről továbbra sincs információ, de valószínűleg az AMD eladott termékenként fizet a Renesas számára. Ha mindez igaz, akkor technikai szempontból az új vezérlő az elődök képességeit hozza majd, tehát az USB-IF hitelesítése csak formalitás.

Az A85X a következő év tavaszán érkezik párban az új Trinity APU-val, ennek megfelelően a termék elsősorban a Socket FM2-es foglalattal felszerelt alaplapokon kap helyet, az AMD a mobil piacra továbbra is az A70M jelzésű lapkát használja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés