2019. július 21., vasárnap

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Az USB-IF hitelesítette az első USB 3.0-t támogató alaplapi vezérlőt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az AMD A75 és A70M FCH jelzésű termékeket fogadta el az USB Implementers Forum.

Az USB-IF, vagyis az USB interfészt kezelő termékek hitelesítéséért felelős fórum bejelentette, hogy az AMD érkező alaplapi vezérlőhídjai, a világon elsőként felelnek meg az USB 3.0-s felület specifikációinak. A Hudson családba tartozó termékek az A75 és A70M FCH jelzést viselik, ahol az FCH a Fusion Controller Hub rövidítése.

A Llano APU-khoz készülő vezérlőhidak előzetesen kiszivárgott tulajdonságairól már korábban írtunk, ám akkor még nem volt hitelesítve az USB 3.0-s felület. Ennek szerepét egyébként a hírek szerint nem az AMD saját megoldása látja el, ugyanis a processzorgyártó a Renesas fejlesztését licenceli, mely már számos alaplapon bizonyított. A két vállalat közötti egyezmény részleteiről sajnos nincs információ, de valószínűleg az AMD eladott termékenként fizet a Renesas számára.

Az In-Stat előrejelzései szerint az USB 3.0 terjedése számottevően megnőhet az interfész vezérlőlapkákba való implementálása után. A következő évben valószínűleg a legtöbb új alaplapi lapkakészlet kezeli majd az új SuperSpeed USB felületet.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.