Univerzális gamepaddel támad a SteelSeries

Hirdetés

A SteelSeries az E3-mal párhuzamosan bejelentett egy új gamepadet, amely univerzális megoldásnak tekinthető, hiszen használható lesz Windows és Android operációs rendszerekkel is, illetve támogatja a Steam Big Picture módját, nyilván később a támogatás a SteamOS-re is kiterjeszthető lesz, ha a gyártó is úgy gondolja, hogy ez szükségszerű.

A Stratus XL az alapvető kialakítás tekintetében az Xbox One gamepadet másolja, de a gombkiosztás szempontjából már a Sony PlayStationhöz kínált megoldásokra hajaz. A szokásos digitális pad mellett tehát még nyolc tűzgomb, illetve három vezérlőgomb található, amelyek leginkább az Androidhoz és a Steam Big Picture módhoz valók. Az analóg karok érdekessége, hogy a holtterük és az érzékenységük egyénileg állítható, így a felhasználó teljesen testre szabhatja az élményt.

A Windows operációs rendszeren a SteelSeries Stratus XL a Microsoft Xinput API-ját használja, így minden olyan játék kezeli a terméket, amely hivatalosan támogatja az Xbox gamepadeket.

A játékvezérlő vezeték nélkül, Bluetooth interfészen keresztül működik. Az energiát két AA elem biztosítja hozzávetőleg 40 órán át.

Az univerzális SteelSeries Stratus XL forgalmazása júliusban kezdődik meg 60 eurós áron.

Előzmények

Hirdetés