Az extrém igényeket is kiszolgálja az Xbox One Elite gamepad

A Microsoft az E3-on nem csak számos Xbox 360-as játék Xbox One-on történő futtatásának lehetőségét jelentette be, hanem egy olyan gamepadet is bemutatott, amely kifejezetten a játékosok keménymagját célozza.

Az Xbox One esetében a játékvezérlővel ugyan eddig sem volt lényeges probléma, de a radikális újításokat azért sokan hiányolták. A Microsoft valószínűleg elfogadta, hogy vannak olyan játékosok, akik bizonyos extrém igényekkel rendelkeznek, így elkészítették az Xbox One Elite Wireless gamepadet.

Az új játékvezérlő a kialakítását tekintve sokban hajaz az Xbox One normál gamepadjére, de a játékos az eddiginél jóval komolyabb konfigurálhatóságot kap. Többek között hatféle analóg kar közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja a kedvencét, emellett kétféle digitális pad szerelhető a vezérlőre. Ezek közül az egyik a hagyományos, míg a másik egyedei kialakítású, ahogy az a fenti képen látható.

A gamepad hátsó része kiegészült négy darab egyébként eltávolítható pedállal, amelyek több kontrollt engednek meg, illetve a két analóg gomb egy-egy kapcsoló segítségével digitálissá tehető, így elég csak egy picit lenyomni és azt már érzékeli a rendszer.

Nagyon érdekes szoftveres funkció az analóg karok és analóg gombok érzékenységi görbéjének teljesen egyedi konfigurálása, így tényleg mindenki olyanná varázsolhatja a vezérlőt, ahogy az igényeinek megfelel.

Az Xbox One Elite Wireless gamepadhez tartozik majd egy Xbox Accessories App program, amely Xbox One konzolra és Windows 10-et futtató PC-re telepíthető. Ezzel a játékvezérlőhöz 255 elmentett profil hozható létre, és ezek közül kettő tölthető bele magába a gamepadba, amelyek között menet közben is lehet váltani.

Az Xbox One Elite Wireless gamepad októberben lesz elérhető 150 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés