Ultrakompakt játékos "billentyűzet" a dán NGS elképzelései alapján

A jópofa csöppség nem variál a vonatkozó gombelrendezéssel, és a számítógépen kívül PlayStation 4 vagy 5 konzolokkal egyaránt összepárosítható.

Hirdetés

A kompakt mechanikus klaviatúrák sok játékos hasznos kellékei, hiszen a ritkán vagy egyáltalán nem püfölt gombok eltávolításával nem csupán természetesebb üléspozíciót vehetünk fel a képernyő előtt (nem terpesztünk vállakkal, és alkarjaink 90 fokos szöget zárhatnak be velük), de a szállításuk is jóval egyszerűbb, az alacsony egérérzékenységgel játszók pedig fesztelenebbül hadonászhatnak az alátéten.


[+]

Véleményünk szerint a méretcsökkentés észszerű alsó határa a 60 százalékos kivitel, mivel ezt még a mindennapok során is viszonylagos komforttal használhatjuk, noha megszokást igényel a dolog. A másik végleten vannak a numerikus padoknál nem sokkal nagyobb, erősen redukált gomberdők, amelyek a WASD környéki billentyűket költöztetik egy külön apparátusra, tovább növelvén a mobilitást, illetve az elhelyezés szabadságát, ám jellemző módon ezek a fajta eszközök nem szoktak túlságosan jóra/imponálóra sikeredni.


[+]

Ezt a felvetést kívánja megcáfolni a Nordic Game Supply (röviden NGS) a legfrissebb, Shrimp névre keresztelt termékével, ami nem igyekszik egyedi ergonómiát csempészni a receptbe, hanem szimplán levágja a tasztatúra kétharmadát, és egyes kivitelei még csak nem is kifejezetten hivalkodók. A 25 gombos ketyere Gateron G Pro switch-eket kapott, amelyeknek szárain Cherry profilú kupakok trónolnak, amiket a meglévő, többeffektes RGB világítás kihangsúlyozásának érdekében a megszokottnál lényegesen termetesebb karakterekkel szitáztak.


[+]

A szerkezet bal felső sarkában két tekerőkapcsoló, meg egy extra gomb táborozott le, és a tartozékként mellékelt, textúrázott felületű, párnázott csuklótámasz mágnesesen rögzül a készülékház aljához. Extra funkciókként médiavezérlőket könyvelhetünk el, amelyeket Fn-rétegezéssel érhetünk el.


[+]

A négyféle színösszeállítással választható, leválasztható Type-C/Type-A kábellel érkező célperiféria leendő vételárát egyelőre még nem tudni, de a koncepciót nem tartjuk hamvába holt ötletnek, mert sok játékhoz nem kell több annyinál, mint amit kínál, azonban azt mindenképp díjaznánk, ha legalább még a T/G/B oszlop belefért volna a "szűkre szabott keretbe".

Előzmények

Hirdetés