Hirdetés

Újabb P67-es alaplapokat hoz a CES

A Sandy Bridge immár hivatalosan is bemutatkozott, így az ezt támogató alaplapok is folyamatosan érkeznek, és valószínűleg az idei CES kiállítás alatt még többel találkozhatunk majd. Az EVGA megoldása a Classified termékcsalád tagjaként mutatkozott be. A P67 Classifiedre keresztelt  megoldás természetesen LGA1155-ös foglalattal rendelkezik és a P67 Express chipsetet tartalmazza. Az előbbi 12 fázisos tápellátásban részesül, maguk a tűk pedig vastagabb aranybevonatot kaptak a jobb érintkezés miatt. Négy darab DDR3-as slot fogadja a memóriamodulokat, amik három fázisos áramellátásban részesülnek.

EVGA P67 Classified [+]
EVGA P67 Classified [+]

Összesen hat darab x16-os PCI Express 2.0 sín áll készen akár a négyutas SLI vagy CrossFireX konfiguráció építésére is. Ezek elektromosan x16/x8, x1, x16/x8, x8, x16/x8 és x8 sávosnak számítanak. A csatornák kihasználásában az nForce 200-as chip is a felhasználók segítségére lesz. Van továbbá egy x1-es PCI Express is, a PCI aljzatokat pedig a jelek szerint száműzték a tervezők. További csatlakozóit tekintve van két belső 6 Gbps-os és négy 3 Gbps-os SATA, továbbá két 3.0-s USB, két Gigabit Ethernet, egy FireWire és egy eSATA port is a felhasználó rendelkezésére áll. Egyelőre nem derült ki az új alaplap ára.

Hamarosan érkezik az MSI P67-es deszkája is, ami ráadásul egy Lucidlogix Hydra lapkával is rendelkezni fog, így a Big Bang Marshal eltérő gyártóktól származó videokártyákat is kezelni tud majd. Az Intel P67 chipsetes készülék LGA1155-ös foglalatú processzorokat tud fogadni, amelyek 24 fázisos tápellátásban részesülnek. Igen brutális felszereltsége van a Marshalnak, ugyanis nem kevesebb mint nyolc darab x16-os PCI Express sínnel rendelkezik, amik az összes használatakor x8-osként funkcionálnak. Ehhez a mezei ATX formátumot már kevésnek találta a cég, és inkább az XL-ATX méretet választották a tervezők. Számos csatlakozót került rá, köztük négy-négy darab 3 és 6 Gbps-os SATA aljzat, nyolc 3.0-s USB, valamint van még két-két Gigatbit Ethernet és két eSATA port is. Magán az alaplapon helyet kapott továbbá egy-egy reset, CMOS törlő és OC gomb is.

MSI Big Bang Marshall (forrás: www.semiaccurate.com) [+]
MSI Big Bang Marshal (forrás: SemiAccurate) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés