Hirdetés

CeBIT 2011: kipakoltak az alaplapgyártók is

A Gigabyte leleplezte az X58A alaplapsorozatának legújabb tagja, ami az X58A-OC jelzést viseli. Nevének megfelelően az X58-as északi vezérlőhidat tartalmazza, magát a lapot pedig extrém tuningra tervezték. LGA1366-os processzorfoglalatot találhatunk rajta hat darab DDR3-as memóriafoglalat mellett, valamint négy x16-os PCI Express csatoló is rendelkezésre áll. Csatlakozóinál két darab 3.0-s USB port, Gigabit Ethernet és 5.1-es hangkimenet is sorakozik.

Gigabyte X58A-OC [+]
Gigabyte X58A-OC [+]

Az ATX formátumú lapon számos új funkció kapott helyet rajta. Az OC-Cool fantázianév az új tervezésű passzív hűtési megoldást jelöli, az OC-Dual BIOS pedig nem túl meglepő módon a két BIOS-t, amik közül bootolásnál is lehet választani. Az OC-Touch ellenőrzési lehetőséget ad a visszajelző LED-ekkel és a feszültségmérési pontokkal. Az OC-VRM-nek köszönhetően 50 amperes MOS chipeket, felületre szerelt POSCAP tantálkondenzátorokat és 400, 600, 800, 1000 kHz közt állítható frekvenciájú PWM-et kapott a termék. A Gigabyte két uncia rezet használ fel a gyártáshoz, a dizájn kialakításánál pedig a fekete-narancssárga párosítást választották a tervezők.

Hirdetés

Egyelőre nem derült ki, hogy mikor akarja Gigabyte piacra dobni az alaplapot és a várható ár is kérdéses. Persze kétségtelen, hogy csúcstermékről van szó, így biztos nem lesz pénztárcabarát megoldás.

Az ECS is ellátogatott a CeBIT-re és bejelentették, hogy már szállítják a B3-as steppingre épülő Sandy Bridge-es alaplapokat. Ezeken a termékeken már nem jelentkezik a B2-es modellek degradációs hibája, így a P67H2-A, a P67H2-A2 a P67H2-A3 és a P67H2-A4, valamint a H67H2-M, a H67H2-M2, a H67H2-M3, a H67H2-M4, a H67H2-A3 és a H67H2-I jelzésű modellek már ebből a szempontból biztonságosak lesznek. A B3-as stepping alkalmazására magán a NYÁK-on és a termék dobozán is felhívja a vállalat a vásárlók figyelmét.

B3-as feliratok az alaplapon és a dobozon [+]
B3-as feliratok az alaplapon és a dobozon [+]

A kiállításon a Biostar is részt vesz, természetesen a már régóta ismert Sandy Bridge processzorhoz használható alaplapok felhozatalát bemutatva, melyek közt megtekinthető a P67 chipsettel szerelt TP67XE is. Természetesen mindegyik alaplap a javított, B3-as lapkát alkalmazza.

Biostar TP67XE
Biostar TP67XE

A Biostar az eddig megjelent termékek kiállítása mellett a BIO-Remote2 Utility szoftverről beszélt. A program nem számít újdonságnak, hiszen tavaly ősszel jelent meg, de hasznos funkciókat kínálhat a felhasználóknak, így érdemes róla beszélni. A szolgáltatás segítségével a számítógépre Wi-Fi-n keresztül kapcsolódó okostelefon távirányítóként funkcionálhat. A rendszer támogatja az androidos és az Apple iPhone vagy iPad készüléket is, a vezérelhető szoftverek közt pedig találhatunk multimédiás programokat, képnézegető, szórakoztató, üzleti és tíz Microsoft alkalmazást is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés