Újabb integrált chipset AMD platformra

Miközben még mindig igen nehezen szivárognak az adatok az NVIDIA AMD processzorok mellé tervezett, integrált grafikával szolgáló új lapkakészletéről, a hannoveri CeBIT-en az FIC már kiállított egy, a C51G kódnevű chipset köré épülő alaplapja prototípusának látszó tárgyat. A dublőr lap valójában egy NVIDIA chipekkel „felmatricázott” VIA chipsetes K8M890M volt, így továbbra sem tudni, mikor ad ki az FIC véglegesnek szánt mintákat. Ezzel együtt a KTMC51G (kód?)nevű lap révén máris gazdagabbak lehetünk néhány információval.


Forrás: X-bit labs [+]

Az NVIDIA klasszikus kétchipes megoldáshoz nyúl, amely az említett alaplapon Socket 754-es AMD processzorokkal működik együtt. A CPU az északi híddal 800 vagy 1000 MHz sebességű HyperTransport kapcsolaton keresztül kommunikál, a processzor feladatkörébe tartozó memória számára két aljzat biztosított. A microATX formátumú lapon egy PCI Express x16, (és itt bukik ki a különbség a képen látottakhoz képest) egy PCI Express x1, valamint két PCI csatoló fog helyet kapni. A portok listáján négy Serial ATA II (RAID 0, 1 tömbök támogatásával), egy Gigabit Ethernet, nyolc USB 2.0 és két Firewire interfész fog még szerepelni, az audiovezérlő hatcsatornás lesz.

Homály fedi egyelőre a grafikus magot; egyesek szerint egy GeForce 4 szintű vezérlő rejtezik majd az északi hídban, valószínűbb azonban a rendszermemória – akár processzoron keresztüli – igénybevételére jobban felkészített GeForce 6200 alkalmazása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés