Újabb All-in-Wonder az alsóházban

Új All-in-Wonder videokártya piacra dobását jelentette be tegnap a kanadai ATI Technologies, melynek nevét az utóbbi időben elsősorban a Radeon X1000-es szériával kapcsolatos fiaskókról szóló hírek kapcsán olvashatta a nagyközönség. Az All-in-Wonder 2006 PCI Express Edition alapját ezen új család legszerényebb képességű GPU-ja képezi, ennek megfelelően a kártyának jó eséllyel azok fogják hasznát látni, akik inkább a multimédiás funkciókat helyezik előtérbe a grafikus teljesítményhez képest.

A kártya szívét képező 4 futószalagos GPU a standard X1300-as specifikációknak megfelelően 450 MHz-en jár, melyhez 256 MB, 450 MHz-es GDDR3 memória társul. A modell különböző felszereltséggel és tudással kerül piacra Amerikában és Európában, utóbbi változat maximum 125 analóg TV-csatornát, FM-rádióadásokat, illetve földi sugárzású digitális tévéműsorokat (DVB-T) képes fogni, illetve ezekről képes műsort is rögzíteni. Az ATI mindehhez a már bevált programfelületét nyújtja segítségül; a Multimedia Center legújabb, 9.12-es változatát.

A kártyát alapvetően a húzószegmensbe szánta a gyártó, ennek megfelelően néhány olyan extráról le kell mondaniuk a vásárlóknak, amely a drágább modellek szériatartozéka, így például a rádiófrekvenciás elven működő Remote Wonder Plus nem része a csomagnak, mindemellett a szoftverkörítés is szerényebbnek mondható a drágább modellekhez képest. Az All-in-Wonder 2006 PCI Express Edition mindazonáltal ugyanazt a kitűnő feldolgozási minőséget nyújtja, mint drágább testvérei, a kártya ugyanis az X1000-es széria többi tagjához hasonlóan támogatja az Avivo technológiát, mely jobb minőségű mozgóképet és zökkenőmentesebb lejátszást ígér. Az Avivo funkciót engedélyező első Catalyst változatot éppen az All-in-Wonder 2006 PCI Express Edition megjelenését megelőző napon bocsátotta ki a gyártó.

Az ATI All-in-Wonder 2006 PCI Express Edition már kapható, a tengerentúlon 199 dollárt, azaz hozzávetőlegesen 42 000 forintot kérnek a kártyáért cserébe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés