Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS

A címben említett vállalat kínai divíziójának ügyvezető igazgatója szerint az év második felében meg is érkezhet a platform.

Az AMD az utóbbi időben annyira nem törte magát azon, hogy a piac mindig megkaphassa a legmodernebb alapokra építkező Ryzen Threadripperét, így manapság igen komoly árcédulával versenyző professzionális processzorokkal támadják az asztali szegmens csúcsát. Idén viszont az Intel is dobbantott az új Xeon W termékcsaláddal, ami felpezsdítette a versenyt, és ez úgy néz ki, hogy jó hatással lesz a vörös oldalra is.

Tony Yu, az ASUS kínai divíziójának ügyvezető igazgató odáig merészkedett, hogy az alábbi Bilibili oldalon megosztott videóban a készülő Ryzen Threadripper dizájnról árulkodott, amit szimplán TR5 platformként emlegetett. Ez előrevetíti az új foglalatot, ezzel együtt pedig a DDR5 és a PCI Express 5.0 támogatását, és jó eséllyel a Zen 4 mag is visszaköszön. Ennél többet még nem lehet tudni a Storm Peak kódnevű rendszerről, de valószínűleg augusztusban több dolog is kiderül majd, ugyanis az AMD jellemzően ekkortájt szokta leleplezni az extrém teljesítményű asztali processzorait.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés