Új NVIDIA grafikus chip mobil munkaállomásokba

Az NVIDIA tegnap sajtóközleményben adott hírt hordozható munkaállomásokba szánt grafikus chipjeinek legújabb változatáról. A PCI Express x16 interfésszel ellátott Quadro FX Go1400 a gyártó állítása szerint az előző generáció, az AGP-s Quadro FX Go1000 teljesítményének mintegy duplájával szolgál.

Az MXM (Type III) modulon helyet foglaló GPU mellett 256 MB, 256 bites buszra kapcsolódó GDDR3 memória dolgozik. Az áramfogyasztás mérséklésében az NVIDIA újabb mobil chipjeiben megtalálható PowerMizer 5.0 technológia működik közre, a kártya maximális energiafelvétele 35 watt. A Quadro FX Go1400 az OpenGL 2.0 és a DirectX 9.0c specifikációval kompatibilis, azaz támogatja a 3.0-s Shader Modelt is. A GPU csatornánként (RGBA) 32 bites precizitással dolgozik, s órajelenként 12 pixel kiszámításával végez; a teljes képernyős Rotated-Grid Anti-Aliasing minőségét a 12 bites szubpixel-mintavételezés garantálja. Az NVIDIA drivere 64 bites Linux és Windows operációs rendszerek alatt is alkalmazható.

Az új grafikus chip elsőként a Dell, az Alienware, a Boxx és a Eurocom noteszgépeiben tűnik fel – a három utóbbi vállalat szemmel láthatóan a Clevo OEM-notebookjaira alapozta saját modelljeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés