Hirdetés

Új MSI alaplap CrossFire konfigurációkhoz

Hirdetés

Az AM2-es foglalatba illeszkedő AMD processzorok megjelenésekor talán az MSI állt elő a legátfogóbb alaplapkínálattal; újdonságai közül az NVIDIA és ATI chipsetes lapok mellett nem hiányoznak a VIA és a SIS vezérlői köré épülő típusok sem. A gyártó most a K9A Platinum nevű alaplap érkezéséről értesített bennünket, melyen az ATI új SB600 déli hídját magában foglaló CrossFire Xpress 3200 lapkakészlet dolgozik.

Az R580 kódjelű északi híd legfeljebb 1 GHz-es HyperTransport-sebességet támogat, így valamennyi aktuális AM2-es processzorral használható; a maximum 8 GB összkapacitású DDR2 memóriamodulok számára négy aljzat áll rendelkezésre. A chipset nevéhez hűen két videokártya páros működtetését is lehetővé teszi kétszer 16 PCI Express-sávot bocsátva rendelkezésükre. A PEG foglalatok mellett két PCI Express x1 és két PCI bővítősínt helyeztek el.

A déli híd egy IDE csatornát, illetve négy – RAID 0, 1, 1+0 és 5 üzemmódokat is ismerő – Serial ATA II portot kínál. Amint ismert, az SB600 chipbe nem integráltak hálózati vezérlőt, ezt a feladatot két Realtek lapka látja el; mindkettő Gigabit Ethernet interfésszel szolgál, ám az egyik PCI, a másik PCI Express portra kapcsolódik. USB 2.0 kapuból összesen tíz van, FireWire-400-ból kettő, a nyolccsatornás hangért egy Realtek ALC883 chip felel. Az alaplap a felhasználókat a Dual CoreCell technológia révén számos monitorozási és túlhajtási funkcióval segíti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • MSI

Azóta történt

  • Áremelkedés a láthatáron

    Országunk vártnál gyengébb gazdasági szereplése a hardverpiacra is rányomta bélyegét. A nemzetközi üzletelést döntően befolyásoló amerikai dollár árfolyama magasan szárnyal, drágulás jön.

  • Az SLI után itt a CrossFire memóriamodul

    Az OCZ vadonatúj memóriamoduljai nem kifejezetten gyorsak, viszont ATI-minősítéssel rendelkeznek.

Előzmények

Hirdetés