Hirdetés

Új, Linux-alapú munkaállomást dob piacra a Kubuntu Focus Team

Az aluházas notebookba 11. generációs Core i7-es processzor, akár GeForce RTX 3080 grafikus vezérlő és több egyéb, házilag is cserélhető komponens került.

Bemutatta legújabb, munkaállomás kategóriába sorolt hordozható számítógépét az a Kubuntu Focus Team, akik a használatra kész, kurátorok által kiválogatott alkalmazásokkal és a vállalat Focus Tools eszközcsomagjával kiegészített, előtelepített Kubuntu operációs rendszerrel szerelt notebookjaik miatt váltak ismertté.


[+]

A 357,5 x 238 x 19,8 milliméteres, alumíniumból készült M2 harmadik generációjában a 11. generációs Intel Core i7-11800H processzor, valamint a vásárló döntésétől függően NVIDIA GeForce RTX 3060, 3070 vagy 3080 jelzésű dedikált GPU dolgozik, megtámogatva legfeljebb 64 GB memóriával és maximum két M.2-2280 formátumú, PCI Express 3.0-s adattárolóval. A gép – a márka többi modelljéhez hasonló módon – szükség esetén házilag is cserélhető memóriamodulokat és SSD-ket kapott, az ezekhez való hozzáféréshez pedig még csak speciális szerszámra sincs szükség.

A beépített, 15,6 hüvelykes IPS kijelző 144 Hz-es képfrissítési rátával, Full HD felbontással és 330 nites maximális fényerővel rendelkezik, de a multimédiás hardverelemek közé sorolható még a 720p felbontású webkamera, valamint a 2 x 2 W teljesítményű hangszórórendszer. A numerikus paddal is ellátott billentyűzet egyzónás RGB háttérvilágítást kapott, a csatlakozók között pedig Thunderbolt 4-et, USB 3.2 Gen1 Type-A-t, HDMI-t, mini DisplayPortot, jack ki- és bemenetet és Kensington zárat és gigabites RJ-45 portot találunk, amit egy microSD és SD memóriakártyák fogadására is képes kártyaolvasó egészít ki. Az Ethernet mellett az eszköz vezeték nélküli hálózatokhoz is képes csatlakozni, ezt a Wi-Fi 6 és Bluetooth modulok teszik lehetővé.

A 73 wattórás beépített akkumulátorral szállított Kubuntu Focus Team M2 már rendelhető a vállalat honlapjáról, 1945 dolláros alapáron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés