Kvázi PC-ként használható majd a Steam Deck

Több operációs rendszer is telepíthető rá, illetve az egyes többjátékos címek Linux alatti problémáira is érkezik megoldás.

A Valve a nyáron mutatta be a Steam Deck nevű kézikonzolját, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk. Mára bővült a rendszerrel kapcsolatos információk sora, amely kapcsán talán a leglényegesebb képesség a multi boot.

Bár a fejlesztés a SteamOS új, 3.0-s verziójával előtelepítve érkezik, a gépet PC-ként is lehet használni, így annyi operációs rendszert lehet telepíteni, amennyit csak a tárhely enged, az erre vonatkozó szabályok megegyeznek a PC-nél ismertekkel. Maga a telepítés helye is megválasztható, így akár úgy is dönthet a felhasználó, hogy a beépített adattárolóhoz nem nyúl, így a második operációs rendszert az SD, SDXC vagy SDHC szabványú memóriakártyára telepíti, a Steam Deck ugyanis onnan is támogatja a bootolást.

A BIOS is jórészt fel lesz oldva, nagyjából azok a beállítások érhetők majd el rajta, amit egy PC-nél megszokhattunk, így elég szabad lehet a hardver felhasználási formája.

A Valve arra is gondolt, hogy bizonyos, többjátékos módra kihegyezett címek nem feltétlenül támogatják a Linuxot, ugyanis használhatnak olyan komponenst, amelyeknek egyszerűen nincs natív Linux portjuk. Ilyenek a népszerűbb anti-cheat, azaz csalás elleni megoldások, de a BattlEye és az Easy Anti-Cheat natív Linux és macOS támogatást készít a Windows mellé, ami számos játék számára megnyitja a Linux felé vezető utat, vagyis ebből a szempontból sem lesz hátrányban a Steam Deck.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés