Új Gigabyte notebookot lestek meg Tajpejben

Bár a Gigabyte-ot elsősorban nem a notebookjai és netbookjai miatt ismerik és szeretik, a gyártó már jó pár mobil számítógépet bemutatott. Néhány modelljükről már a PROHARDVER! hasábjain is lehetett olvasni, és beszámoltunk egy érdekes, dokkolóval kiegészített készülékről, a Booktop M1305-ről is. Ennek a nagyobb testvére a most meglesett M1405.

Booktop M1405
Booktop M1405 (forrás: Geekonomics.com)

Az új notebook a tegnap véget ért 2010-es Taipei Game Show kiállításon mutatkozott be, és mind külsejében, mind szolgáltatásaiban nagyon hasonlít kisöccséhez. Ehhez ugyanúgy jár dokkoló, aminek a segítségével felturbózható a gép teljesítménye. Ebben többek között helyet kapott egy diszkrét videokártya, egy GeForce GT 220 is, és természetesen a szükséges csatlakozók sem maradtak le róla, mint például a D-Sub, a DVI és a HDMI, de találni itt hat darab USB 2.0 portot is. Az M1405 14 colos, 1366x768 pixeles monitorral rendelkezik, ehhez képest viszont meglehetősen kicsi és könnyű, 328 x 230 x 28 mm-es méretéhez csupán 1,75 kg-os tömeg társul. Az alap, hatcellás mellé kiegészítésül egy plusz, háromcellás akkumulátor is szerelhető bele az optikai meghajtó helyére, így várhatóan jó pár óráig kibírja majd elektromos hálózat nélkül.

A dokkoló
A dokkoló (forrás: Geekonomics.com)

A laptop szívét és lelkét az Intel Core 2 Duo SU7300-as processzor és a GS45 chipkészlet alkotja, a megjelenítésért pedig (ha nem vesszük igénybe a diszkrét GeForce segítségét) az északi vezérlőhídba integrált GMA 4500MHD grafikus vezérlő felel. Memóriaként maximum 4 GB DDR2 RAM használható, a merevlemez pedig legfeljebb 500 GB-os lehet. Az optikai lemezek lejátszásához és az archiváláshoz egy DVD-író áll a felhasználó rendelkezésére, és természetesen nem maradt ki a gépből az Ethernet, Wi-Fi és Bluetooth modul sem, de opcionálisan HSDPA-val is rendelhető. A gépen a hangcsatlakozók, USB-k, D-Sub és HDMI mellett egy eSATA port is található. A dokkolóval ellátott Gigabyte Booktop M1405 pontos megjelenési ideje és ára még nem ismert, de a CeBIT-en várhatóan ezek a paraméterek is kiderülnek majd.

A kistestvér és bátyja – a kép becsapós, a második az M1405
A kistestvér és bátyja – a kép becsapós, a második az M1405 (forrás: Geekonomics.com)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés