Tovább bővül az MSI X-Slim szériája

Hosszú idő telt már el az első MSI X-Slim gépek megjelenése óta. A tajvani cég már tavasszal egyértelművé tette, hogy nagyon nagy figyelmet szentel az ultravékony notebookok piacának, ezen belül is az X-Slim szériának. A termékcsaládról korábban a PROHARDVER! hasábjain is esett szó, az X320-at és X340-et együtt teszteltük, de a nagyobb méretű X600-zal kapcsolatos tapasztalatainkat is megírtuk. Ezeknek a gépeknek közös jellemzője volt a vékony, könnyű, kecses kialakítás (az MSI-nél nem titkolták, hogy a külsőt legalább olyan fontosnak tartják ebben a kategóriában, mint a belsőt), és az Intel CULV processzorok alkalmazása. Nos, azóta több hónap eltelt, és törvényszerű volt, hogy a termékcsalád előbb-utóbb megújul. Forradalmi újításokra nem kell számítani: a notebookok külsejét igyekeztek még csábítóbbra varázsolni, csillogóbb, divatosabb burkolatot kaptak, a tapipad és a gombai jobban kitűnnek a környezetükből, belül viszont csak apró módosításokat hajtottak végre rajtuk.

A nagyobbik elnevezésénél nem gondolkoztak túl sokat, elődje, az X600 után egyszerűen X600 Prónak hívják. Az, hogy nem kapott új típusszámot, nem véletlen, hiszen hardveresen gyakorlatilag teljesen megegyezik a korábbi modellel, viszont Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel árusítják Vista helyett, a winchester maximális mérete 500-ról 640 GB-ra nőtt, és a vállalat állítása szerint a négy hangszóró SRS Premium Sound hangzásra képes. A többi, a 15,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles kijelző, a kétmagos CULV processzor, a Mobility Radeon HD 4330, illetve a GS45 és ICH9M-SFF párosa maradt. Változatlanok a csatlakozók is.  Az új modell forgalomba kerülésének pontos időpontjáról és az áráról egyelőre még nincsen információ.

X600 Pro
X600 Pro

Szintén nem változott túl sokat a kisebbik X-Slim, a neve viszont más, X340 helyett X350-re keresztelték. Belsőleg nagyjából megegyezik az X600 Próval, de a kijelzője 13,4 hüvelykes (szintén 1366x768 pixeles felbontással), és a kisebb méret miatt a hangrendszer is szerényebb, két sztereó hangszóró került bele, illetve a merevlemez maximális mérete csak 500 GB lehet. Az X340-hez képest ez is változott kicsit, szintén átdolgozták a külsejét, de jutott rá egy plusz USB/eSATA port, és a géphez jár egy külső optikai meghajtó is, ami alapesetben DVD-író, de némi felárért választhatunk Blu-ray kombót is. Az MSI külön kiemeli a különösen hosszú akkumulátoros üzemidőt, a nagyobb, nyolccellás teleppel az X350 akár kilenc órát is képes működni elektromos hálózat nélkül. Az árát és a megjelenési idejét még ennek sem lehet tudni, de valószínűleg nem kell sokáig várni rá.

X350
X350

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés