Kicsi és lapos notebookok alacsony fogyasztással

A hónap vége felé kerül a boltokba a Packard Bell új, ultrahordozható kategóriás notebookja, az EasyNote Butterfly xs. A kis gép 11,6 hüvelyk képátlójú kijelzővel van felszerelve, amelynek a felbontása 1366x768 pixel. Az alacsony fogyasztáshoz a processzor is hozzájárul, ugyanis Intel CULV került bele. A notebook akár 640 GB-os winchesterrel is rendelkezhet, továbbá a DVD-író, az öt az egyben kártyaolvasó és a webkamera is a konfiguráció részét képezi. A hálózati kapcsolatok vezetékes része a Gigabit Ethernet porton, a vezeték nélküli pedig a Wi-Fi vagy a 2.1-es Bluetooth adapterrel bonyolítható le.

Packard Bell EasyNote Butterfly xs
Packard Bell EasyNote Butterfly xs

A készülék teljes méretű billentyűzetet kapott, és kétféle színben rendelhető: bordó és fekete festéssel. Hatcellás akkumulátorával nyolc órán keresztül lehet használni a Butterfly xs-t. A Packard Bell kisméretű notebookja Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel nagyjából 644 dolláros áron kerül forgalomba.

A Dell gépezete se sokkal nagyobb, a cég egyik legújabb laptopja, a Latitude 13 egészen pontosan 330 x 230 x 19,7 mm méretű. A gyártó olyan, főleg üzleti szférában dolgozó felhasználóknak ajánlja lapos számítógépét, akik gyakran utaznak. Az notebook le sem tagadhatná, hogy külső megjelenésénél a Vostro V13 dizájnját vették alapul. A fedélen lévő logó áthelyezésén kívül szinte semmi nem árulkodik arról, hogy másik modellel van dolgunk. A Latitude 13 – könnyen kitalálható – 13,3” képátlójú, 1366x768 pixeles felbontású monitorral rendelkezik.

Dell Latitude 13
Dell Latitude 13

A CPU szerepét ezúttal is Intel CULV tölti be, ami lehet Celeron, Pentium vagy Core 2 Duo is. Memóriából maximum 4 GB rendelhető hozzá, háttértára pedig merevlemez helyett SSD is lehet. A megjelenítést egy integrált videokártya, a Dell esetében Intel GMA 4500MHD intézi. Továbbá a megszokott Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth triumvirátus sem hiányzik, sőt 3G modem is került bele. A vékony Dell Latitude 13 pár héten belül kapható lesz, az ára még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés