Új DDR3-as memóriákkal erősít az OCZ és az A-Data

Lassan tényleg átveszik az uralmat a memóriák piacán DDR3-as lapkák, ugyanis az áruk folyamatosan mérséklődik, míg a DDR2-es modulok sajnos egyre drágábbak lesznek. Az OCZ és az A-Data is így látja a dolgot, és kezdik parkolópályára terelni a régi szabványt. Ennek megfelelően mindkét vállalat DDR3-as memóriamodulokkal jelentkezik.

Az OCZ kivárta a Lynnfield lapkás processzorok körüli bejelentésáradatot, és most rukkolt elő az AMD rendszerekhez ajánlott, kétcsatornás memóriacsomagjával, mely 4 GB-os kapacitással érhető el. Az XTC (Xtreme Thermal Convection) technológián alapuló hűtőbordával rendelkező modulok DDR3-as lapkákra épülnek, melyek effektív 1600 MHz-es órajelen üzemelnek CL 7-7-7-24-es időzítés társaságában.


OCZ DDR3 Black Edition [+]

A vállalat memóriája támogatja az AMD úgynevezett OverDrive BEMP szolgáltatását, melyről már korábban beszámoltunk. Az elgondolás lényege, hogy az OverDrive program Black Edition processzor használata esetén lehetővé teszi a memória időzítési tulajdonságainak megváltoztatását. A profilok emellett olyan beállításokat is alkalmazhatnak, amelyek a BIOS-ból nem feltétlenül elérhetők. Jelen esetben tehát az impozáns Black Edition Ready matrica nemcsak marketingértéket képvisel, hanem valóban többet kínál az átlagos modulokhoz képest.

A friss OCZ memóriacsomag a következő héten kerül a boltok polcaira, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Az A-Data a legújabb, 4 GB-os kapacitású, SO-DIMM foglaltba illeszthető memóriáit a Mac gépekbe szánja. A modulok 1066 és 1333 MHz-es effektív órajellel kerülnek az üzletekbe, valamikor a hét folyamán. Az alacsony fogyasztású termékek áráról nem nyilatkozott a gyártó.


A-Data DDR3 Mac rendszerekhez

Az A-Data nemcsak az Apple-tulajok szívét szeretné meghódítani, de a szerverek piacára is gondol. Ennek megfelelően bemutatták a legújabb, 8 GB-os kapacitással elérhető DDR3-as memóriamoduljukat, mely támogatja az ECC technológiát is. Az Intel Xeon 5500 szériás processzorokhoz ideális termék 1333 MHz-es effektív órajelen üzemel, és igény esetén rendelhető háromcsatornás csomagban is.


A-Data DDR3 ECC szerverekbe

Az 1,5 voltos feszültségen üzemelő modul 1, 2 és 4 GB-os kapacitással is elérhető lesz. Az október elején piacra kerülő szervermemóriák áráról nem számolt be a vállalat, de elmondták, hogy minden vásárlónak biztosítanak egy Norton Internet Security szoftvercsomagot, melyet 60 napig lehet majd ingyenesen használni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés