Új Asus notesz üzleti felhasználóknak

Az Asus egy egyre számottevőbb igényt igyekszik kielégíteni V1J notebooksorozatával. Az új noteszgépeket úgy tervezték, hogy megfeleljenek az üzleti ügyfelek elvárásainak, ne legyenek túlságosan nehezek, ugyanakkor tegyék lehetővé az asztali PC kiváltását, a szabadidőben pedig lehessen velük akár játszani, multimédiás alkalmazásokat futtatni.

A V1J notebook így 15,4 hüvelykes széles kijelzőt kapott, és számos kommunikációs porttal (Gigabit Ethernet, modem, 802.11a/b/g Wi-Fi, Bluetooth 2.0) rendelkezik, a videotelefonálást pedig egy 1,3 megapixeles beépített kamera segíti. Az esetleg vagyont érő üzleti adatok védelmére ujjlenyomat-leolvasó, TPM modul és a hálózati aktivitást figyelő védelmi rendszer kerül a gépbe, a billentyűzet pedig mellesleg cseppálló. Ha az interfészkínálat szűkösnek bizonyulna – a már említetteken kívül USB 2.0, FireWire, infravörös, VGA, micro-DVI, TV és audioportok találhatók a V1J-n –, akkor a menet közben is fel- vagy lecsatlakoztatható Powerstation dokkolóegységet lehet igénybe venni, amelyen PS2, soros, párhuzamos és további USB 2.0 és audiocsatlakozók sorakoznak.

A széria első tagja a V1J-AJ009P modellszámot viseli, amely egy 2 GHz-es Core 2 Duo T2500 processzort, 2 GB DDR2-667 memóriát, egy 1680x1050 pixeles kijelzőt, egy 120 GB-os merevlemezt, egy super-multi DVD-írót, valamint egy 256 MB RAM-mal gazdálkodó ATI Mobility Radeon X1600 grafikus vezérlőt takar. A notebook mérete 36,3 x 26,3 x 3,6 cm, tömege 2,8 kilogramm. Optikai egysége helyére opcionálisan egy második akkumulátor illeszthető. Ez a kiépítés nagyjából nettó 2150 euróba kerül, amely a Windows XP Professional operációs rendszert is magában foglalja, míg a kijelzőre 30 napos Zero Bright Dot garancia vonatkozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés