Mozigéppel tárgyalásra

A nagyobb képátlójú, szélesvásznú kijelzővel felszerelt DTR noteszgépekről sokan máig úgy tartják, hogy nincs helyük az üzleti világban, ahol elsősorban a korlátozott hordozhatóságuk miatt szenvednek hátrányt az efféle gépek. A piaci trendek azonban nem feltétlenül igazolják ezt a megállapítást, egyre több gyártó színeiben tűnnek fel ugyanis olyan üzleti noteszgépek, melyek szélesvásznú, mozizásra is kitűnően alkalmas kijelzőt kapnak. A gyártók és a forgalmazók szerint ebbe a szegmensbe igenis kellenek ilyen gépek, indokként pedig általában a táblázatszerkesztő programok vízszintes helyigényét hozzák fel.

Ilyen, 15,4 hüvelykes kijelzőt tartalmazó noteszgépcsalád a Fujitsu Siemens nemrég útjára bocsátott Lifebook C1410-es szériája, mely hamarosan megérkezik a magyar forgalmazókhoz is. A Centrino Duo platformra épülő noteszgép az Intel 945GM lapkakészletét tartalmazza, ez az áramkör felelős az XGA (1024x768 pixeles) vagy a WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelző meghajtásáért, valamint ez kezeli a gépbe építhető, maximum 4 gigabájtnyi DDR2 memóriát, illetve a maximum 80 gigabájtos Serial ATA merevlemezt.

A Lifebook C1410 mindemellett DVD-olvasó, CD-író kombóval vagy super-multi DVD-íróval rendelkezhet, szériafelszereltség továbbá egy SD-kártyaolvasó is, négy USB 2.0 kapu, Firewire, soros, valamint párhuzamos port, illetve egy PCMCIA, valamint ExpressCard aljzat is. A gép kommunikációs rendszerét az analóg modem és gigabites vezetékes hálózati vezérlő mellett WLAN-kártya és opciós Bluetooth-modul teszi teljessé.

A Lifebook C1410-hez alapállapotban egy hatcellás akkumulátor jár, ezzel hat órás üzemidőt ígér a gyártó, a moduláris felépítésnek köszönhetően azonban második akkumulátort is lehet építeni a gépbe, ezzel az akkumulátoros rendelkezésre állás kitolható egészen tizenkét óráig. A 36 x 27 x 3,8 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező notebook tömege a moduláris rekeszbe helyezett súlycsökkentő modullal 2,7 kilogramm.

A gép Intel Core Duo processzorral, 512 MB memóriával, DVD-íróval, Bluetooth és WLAN vezérlővel és Windows XP Professional operációs rendszerrel 396 000 forintos végfelhasználói áron lesz elérhető hazánkban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés