Hirdetés

Tucatnyi csendes újdonság a Thermaltake új hűtőcsaládjában

Pontosan egy tucat új termékkel debütált a hűtési megoldásokat, PC-házakat és tápegységeket gyártó és forgalmazó Thermaltake Thermal Maximum Grade (TMG) termékcsaládja. A processzorhűtőket, videokártyahűtőket, valamint kiegészítő házhűtést tartalmazó széria koncepciója a maximális hűtési hatásfok minimális üzemzaj mellett. A gyártó ennek érdekében többek közt újfajta ventilátorokat, ventilátorfelfüggesztést, sűrűbb bordakialakítást, valamint hőcsöveket alkalmaz az új megoldásokon – melyek egyébként néhány kivételtől eltekintve kísértetiesen hasonlítanak egy másik vezető gyártó hasonló szegmensbe szánt termékeihez.


TMG A1

A Thermaltake TMG A1, A2 és A3 típusjelzésekkel hozza forgalomba a széria új, AMD processzorokat hűtő megoldásait. A három hűtő lényegében csak hűtési teljesítményét tekintve különbözik egymástól; a nagyobb hődisszipációjú CPU-khoz a TMG A1-es modellt ajánlja a gyártó, a kisebb teljesítményű processzorok pedig az A2 és A3 típusokkal hűthetők. A hűtők bordakialakítása a hűtési teljesítménytől függően valamelyest eltér egymástól, mindemellett két típus hőcsöves megoldást is tartalmaz.


TMG I2

A TMG A1 és A2 modellek inteles ikertestvérei TMG I1 és I2 típusjelzéssel kerülnek forgalomba, ezek a hűtők a rögzítőmechanizmust leszámítva nem különböznek az AMD-s megoldásoktól. A Thermaltake összes új TMG processzorhűtőjén (a TMG A3 kivételével) ugyanaz a csendes ventilátor teljesít szolgálatot; a légkavaró fordulatszáma 300 és 2500 fordulat/perc között váltakozik, a hűtési rendszerek (beleértve a fix fordulatú ventilátorral ellátott A3-at) működés közben maximum 16 dB(A) zajszinten dolgoznak.


TMG AT1


TMG ND2

A Thermal Maximum Grade család tagjaiként TMG AT1, AT2, ND1 és ND2 típusjelzésekkel hozza forgalomba a Thermaltake új videokártyahűtőit – ezek értelemszerűen NVIDIA vagy ATI grafikus megoldásokon válthatják fel a gyakorta hangos és rossz hatásfokú gyári hűtőrendszert. A kétféle kivitelben kapható VGA-hűtők a specifikációk alapján ugyanolyan hangtalanul üzemelnek, mint a TMG processzorhűtők.


TMG ND3

A gyártó TMG sorozatában aktív hűtéssel kiegészített vízhűtőblokkokat is kínál videokártyákhoz (AT3 és ND3 típusjelzéssel). Az ATI és az NVIDIA csúcsteljesítményű GPU-it hűtő blokkok a változatosság kedvéért 16 dB(A) zajszinten dolgoznak (az aktív hűtés miatt), az 1500 fordulat/perces tempóval járó 6 centiméteres légkavaró itt LED világítást is kapott.


TMG SL1

Végül az újdonságok között fellelhető egy kártyahelyre illeszthető cooler is, TMG SL1 típusszámmal. A 8 centiméteres hűtővel szerelt, két kártyahelyet is elfoglaló kiegészítő hűtés két oldalról szívja be a meleg levegőt, ezzel folyamatosan szellőztetve a forrósodásra hajlamos komponensek környékét. A TMG SL1 ventilátora a többi TMG termékhez hasonlóan 16 dB(A) zajt kelt működés közben és maximum 1650 fordulatot tesz meg percenként.

A Thermaltake szerint a TMG család tagjai nemcsak kitűnő hatásfokú hűtést, de átlag feletti minőséget is ígérnek, a gyártó ennek megfelelően 6 év garanciát vállal az összes TMG termékre. Az új típuscsaládnak egy saját weboldalt is létrehozott a Thermaltake, itt lehet tájékozódni a hűtési megoldások további paramétereit illetően.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés