Transcend PSD320 IDE/PATA SSD a régi notebookok tulajdonosainak

Hirdetés

A Transcend bejelentette, hogy hamarosan érkezik a felújított 2,5"-es és PATA csatolófelülettel ellátott SSD-család. A PSD320 típusjelzésű tárolók a méretformátumhoz igazított 44 tűs PATA csatlakozósorral érkeznek, így a gyártó elsősorban a régi notebookok tulajdonosait kívánja megcélozni, akik még nem szeretnének imádott gépüktől megválni, viszont elviselnének egy kis pluszteljesítményt és alacsonyabb fogyasztást, némi pénzmagért cserébe. Ugyanakkor a gyártó azt is kiemeli, hogy új PATA-s tárolója nem csak notebookokba, hanem jellemzően olyan céleszközökben is használható, melyeket hosszú távú felhasználásra szántak, így csatolófelületük között sűrűn előfordul még a párhuzamos ATA (POS terminálok, egészségügyi eszközök, automatizált gyártást vezérlő számítógépek stb).


[+]

Természetesen az IDE felület a SATA 6 Gbps-hoz képes jóval visszafogottabb átviteli sebességet tesz lehetővé, így az MLC NAND flash chipekből épített tároló lineáris olvasási és írási teljesítménye csupán 104/93 MB/s, de tekintve, hogy a hozzáférési idő jóval alacsonyabb, mint a hagyományos merevlemezeké, az adatokkal végzett műveletek esetében így is szignifikáns gyorsulás lesz az eredmény. A tárolók természetesen támogatják az Ultra DMA-t, rendelkezik ECC hibajavítással, illetve a kor követelményeinek megfelelően a S.M.A.R.T státuszkijelzést, valamint a wear leveling sem maradt ki belőle.

A Transcend PSD320 32, 64 és 128 GB-os tárkapacitású változatokban lesz megvásárolható három év garanciával. Az árakkal kapcsolatban a gyártó nem hozott nyilvánosságra semmilyen információt, de a sajtóközleményben azt ígérték, hogy a korosodó notebookkal rendelkezőknek megéri majd beruházni egyre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés