Toshiba Portégé Z10t Ultrabook tablet kombó üzleti igényekre tervezve

A Toshiba a mai napon bejelentette Portégé Z10t jelzésű termékének érkezését, ami besorolását tekintve akár notebook is lehetne, ám a szétválasztható kijelzőnek és billentyűzetes dokkolónak hála valójában egy Full HD kijelzős Ultrabook és tablet hibridről beszélhetünk. A kategóriájához mérten vékony (299 x 220,5 x 16,9-19,9 mm) és könnyű (1,45 kg) Windows 8 (Pro) operációs rendszerrel dolgozó eszköz a 11,6”-es (29,5 cm) méretkategóriát gazdagítja majd, és alapvetően a professzionális, üzleti felhasználókat célozza meg.


[+]

Tablet üzemmódban a fényes kijelzőt akár tíz ujjal is maszatolhatjuk, precíziós munkákhoz pedig az opcionális digitalizáló tollat foghatjuk hadra, amit kézírás-felismerő is kiegészít. Nagyobb mennyiségű szöveg gyors és kényelmes bevitele sem lehetetlen, ilyenkor nem kell mást tenni, mint csatlakoztatni a háttérvilágítással szerelt cseppálló billentyűzettel és érintőpaddal felszerelt dokkolóra, amire az Accupoint „pöcökegér” is felkerült. A Portégé Z10t belsejébe ULV-s Intel Core processzor (vélhetően Ivy Bridge) és SSD tároló kerül, amit kiegészít a Wi-Fi vezérlő (opcionálisan kétsávos), a Bluetooth 4.0-s modul, valamint az LTE modem (szintén opcionális). A termékről nem fog hiányozni a microSD kártyaolvasó és az olyan fontos csatlakozók, mint az USB 3.0, a HDMI, a D-Sub és a  3,5 mm-es jack aljzatok. Ezt a sort egészíti a dokkolón lévő USB 2.0-s port és Gigabit Ethernet csatoló.


[+]

Üzleti gép révén a gyártó a biztonságot is szem előtt tartotta, így a Z10t megkapta az olyan kötelező biztonsági funkciókat, mint a Trusted Platform Module (TPM v1.2), az Intel Active Management Technology és Intel Anti-Theft. Valamint az Intel vPro azt is lehetővé teszi, hogy az informatikai csoport szakemberei távolról ellenőrizzék a termék működését, és szükség esetén azon karbantartást, frissítést vagy javítást végezzenek.

A Toshiba Portégé Z10t 2013 harmadik negyedévében kerül a hazai boltokba. Bruttó ajánlott végfelhasználói ára Core i5 processzorral, 4 GB memóriával, 128 GB SSD-vel, digitalizáló tollal, WiDi kompatibilis Wi-Fi vezérlővel és Windows 8 Pro operációs rendszerrel nagyjából 399 990 forint körül fog alakulni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés