2019. augusztus 18., vasárnap

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

A Toshiba kiszervezi a chipgyártást

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A japán vállalat a GlobalFoundries és a Samsung technológiáira fog építeni.

A Toshiba nem bírta tovább a chipgyártással kapcsolatos anyagi terheket, így a vállalat eladta a meglévő üzemeit a Sonynak. A cég tehát nem rendelkezik saját gyárral, azaz a jövőben megjelenő lapkákhoz a bérgyártók szolgáltatásait veszik igénybe. A szóvivő a GlobalFoundries és a Samsung gyárait jelölte meg, vagyis a Toshiba a Common Platform technikai felkészültségében bízik.

A részletekről egyelőre nem nyilatkozott a vállalat, de az elemzők szerint a 40 nm-es eljárás esetében a Samsung felel majd a gyártásért, míg a 28 nm-es technológia mellett a GlobalFoundries szolgáltatásait választotta a Toshiba. Az előbbi gyártósorokról feltételezhetően digitális fényképezőkbe szánt képfeldolgozó processzorok kerülnek majd le, míg a kisebb csíkszélességen a fejlettebb lapkák készülhetnek.

A Toshiba döntése tökéletesen érthető, a gyártástechnológia fejlesztése elképesztően magas költségekkel jár, amit a legtöbb cég képtelen finanszírozni. A manapság terjedő gyárak nélküli üzleti modell – megfelelő anyagi háttér nélkül – kevesebb kockázatot rejt, és nem elhanyagolható módon a fejlett bérgyártók, jobb technológiákat kínálnak a chipek gyártására.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.