Toshiba AT300 Tegra 3-as tablet – hátul alumínium, elöl Gorilla Glass

A Toshiba az utóbbi időben valahogy nem találta a piacképes tablet receptjét a tarsolyában, azonban a mostanra hivatalossá vált AT300 végre úgy tűnik, hogy minden szempontból hozza az elvárt szintet. A 10,1 hüvelykes eszköz vastagsága 8,95 milliméter, ráadásul burkolata alumíniumból készült, amely nem csak a belsejében lapuló hardvert óvja meg, de masszív, kellemes fogást is biztosít a felhasználó számára. Persze a méretes kijelző könnyen megsérülhetne, de nem itt, ugyanis az 1280x800 pixel felbontású panel egy réteg ellenálló Gorilla Glass védelmében lapul. A tablet összesen 10 egyidejű érintést képes egymástól elkülöníteni és feldolgozni.


[+]

A megfelelő teljesítményről a már jól ismert NVIDIA Tegra 3 SoC gondoskodik, munkáját 1 GB DDR3 memória segíti. A háttértár szempontjából két modell; egy 16 és egy 32 GB kapacitású variáns érkezik, azonban teljes méretű, SDHC és SDXC kompatibilis kártyaolvasójának köszönhetően ez szabadon bővíthető.


[+]

Vezeték nélkül a kötelező IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 ismerete természetesen alapfelszereltség, csakúgy, mint a kamerák, amiből az előlapra egy 2 MP-es, hátlapjára pedig egy 5 MP-es darab került. A csatlakozók között kombinált audioaljzat, mico USB és micro HDMI port található, valamint a készülékházba még egy pár 1 wattos hangszórót is sikerült bepasszírozni.


[+]

A gyártó a beépített akkumulátortól 10 órányi folyamatos videózást vár, de 12 órát, vagyis egy félnapos nyúzást is kibír a szerkezet, ha közben nem csak filmezünk, hanem zenét is hallgatunk, vagy éppen az interneten böngészünk. A 260,6 x 178,9 x 8,95 mm-es, 590 grammos Toshiba AT300 megjelenése csak 2012 második felében várható, ezért egyelőre még hivatalos vételárat sem közöltek.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés