Törhetetlen tablet

Van, amikor a könnyedség és a dizájn, van, amikor a masszivitás a legfontosabb. Korábban már írtunk a Dell XT2 nevezetű tabletjéről, ami valóban vonzó külsőt és ígéretes belsőt kapott, és beszámoltunk a Latitude E6400 XFR-ről is, ami igazi elpusztíthatlan, mindent túlélő notebook. Úgy tűnik, ezúttal apait-anyait beleadtak az új modellbe, amely „ősei” jó tulajdonságait örökölte. Az XFR-től az ellenálló külsőt, az XT2-től pedig a kihajtható érintőképernyőt, így a frigy eredménye, az XT2 XFR igazi jolly joker: nehezen károsítható, de ehhez mérten egészen kecses masina.

Persze azt nem állítanánk, hogy mindenképpen ez a gép lesz az irodai asztalok dísze, nem is arra találták ki. Viszont 38 mm-es vastagsága és kevesebb mint 2,5 kg-os tömege egyáltalán nem számít soknak a kategóriájában, ahol nem grammokban, inkább kilókban mérnek. Hogy ennek ellenére sem lett túlságosan sérülékeny, arra garancia a MIL-STD-810F katonai szabvány, aminek teljesíti egyes kitételeit és IP54 minősítést kapott. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy védett a por, a vibráció és a fröccsenő víz ellen, bírja a hideget és a meleget, illetve az egy méternél kisebb zuhanásokat is túléli. Az alábbi videón tekinthető meg a tesztelés néhány fázisa, ha valakinek kétségei lennének a az XT2 XFR fizikai védelmét illetően:

Hirdetés

A gép belseje nagyon hasonlít a már említett XT2-ére. 12,1 colos, multi-touch képességgel rendelkező, kifordítható érintőképernyője ugyanúgy 1280x800 pixeles. A processzora és a grafikus vezérlője is ugyanaz: az 1,6 GHz-es Intel Core 2 Duo SU9600 került bele és az Intel GMA 4500 MHD-t használja. A felszereltségbe 5 GB DDR3 RAM és 160 GB-os hagyományos merevlemez vagy 64, esetleg 128 GB-os SSD tartozik; utóbbiak természetesen hardveresen is titkosíthatók, hogy az értékes adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Az energiaellátásról négy-, hat- és kilenccellás akkumulátor is gondoskodhat.

Csatlakozók tekintetében is jól áll a strapabíró tablet. Találunk rajta három USB 2.0, Gigabit Ethernet, FireWire és D-Sub portot, ExpressCard bővítőhelyet és három RF antennakimenetet is. A vezeték nélküli hálózatokhoz is többféleképpen, a beépített Wi-Fi, Bluetooth vagy 3G modul segítségével tudunk kapcsolódni, és később rendelhető lesz GPS vevővel is. Nem hiányzik róla a webkamera, kártya- és ujjlenyomat-olvasó sem. Érdekes, hogy erre a gépre nem Windows 7, hanem Vista vagy Xp kerül, de egy ilyen készüléknél talán nem is az operációs rendszer a legfontosabb. Az ára természetesen a tudásához igazodik, legalább 3600 dollárt kell kifizetni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés