Multi-touch kijelzős tábla-PC a Delltől

Hirdetés

A Dell bemutatta a nem egészen egy évvel ezelőtt bejelentett Latitude XT tábla-PC utódját, az XT2-t. A készülék belsejében egy 1,2 vagy 1,4 GHz-es, ultraalacsony feszültségű Intel Core 2 Duo dolgozhat, amihez alapkiépítésben 1 GB integrált, maximálisan 5 GB-nyi 1066 MHz-es DDR3-as memória társulhat. Az üzleti szférát megcélzó terméket egy 12,1 hüvelykes, 1280x800 pixeles felbontású, multi-touch képességgel ellátott kijelzővel is felszerelték, ennek segítségével egyszerűbbé válhat a különböző programok kezelése; meghajtásáról a chipsetbe integrált Intel 4500MHD grafikus processzor felel.

Dell Latitude XT2
Dell Latitude XT2

Adattárolásra hagyományos, 5400 fordulat per perces, 80 vagy 120 GB tárkapacitású merevlemezek választhatók, vagy egy 64 GB-os Solid State meghajtó. Ezekre a Dell – a felhasználó igényeitől függően – a Microsoft Windows Vista Business, illetve Ultimate operációs rendszert telepíti fel, de megrendelhető a Windows XP Tablet Edition változatával is. Az XT2 nem rendelkezik beépített optikai meghajtóval, de a külső Media Bay egység részeként DVD-író is vásárolható hozzá, vagy második merevlemezt is tartalmazhat.

A tablet-PC vezeték nélküli csatlakozási lehetőségei között a beépített Wi-Fi (802.11 b/g/n) és Bluetooth modul mellett HSUPA/HSDPA modem is szerepel, így képes kihasználni a mobilinternet nyújtotta lehetőségeket is. Vezetékes kapcsolódásra egy Gigabit Ethernet, egy FireWire, két USB 2.0 és egy eSATA csatlakozó áll rendelkezésre. További kimenetei között D-Sub, audiokimenet és mikrofonbemenet található, de ExpressCard foglalattal és kártyaolvasóval is felszerelték.

A Latitude XT2 297 x 218 x 25 mm méretű, a négycellás akkumulátorral 1,6, a hatcellással 1,7 kilogramm tömeggel rendelkezik, utóbbival már 11 és fél órás üzemidőre képes, de rendelhető kilenccellás akkumulátorral is. A biztonságért felelős megoldások között ujjlenyomat- és opcionális Smart Card olvasó, valamint beépített TPM chip található, de felszerelték az Intel vPro technológiájával is, ami a távoli menedzselhetőséget teszi lehetővé. A Dell új notebookja alapkiépítésben 2400 dollárba kerül, és három év garancia jár hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés