Töltők otthonra és utazáshoz, netbookokhoz és USB-s eszközökhöz

A notebookok, netbookok töltője, akármilyen jó gyártmányú és minőségű, könnyen elromolhat, és mint ahogy azt az elektronikai termékek szokták, általában a garancia lejárta után teszik meg. Az új töltő beszerzésénél pedig általában jobban megbízunk egy ismert gyártótól származóban, mintsem egy utángyártottban. Ezúttal a Belkin mutatta be új, főleg netbookokhoz szánt töltőit. A kisebbik teljesítményű, inkább utazáshoz ajánlott 40 wattos készülékhez öt cserélhető csatlakozó jár, amikkel többek között Asus, Acer, Dell, HP, Samsung és Toshiba hordozható számítógépeknek biztosíthatunk tápellátást. Maga a készülék 210 grammot nyom, mérete pedig 62 x 112 x 24 mm, tehát tényleg illik is a kis gépekhez.

Belkin
Belkin 40W AC/DC Travel Netbook Power Adapter

A nagyobb verzió 90 wattos, ennek inkább az otthoni vagy irodai felhasználása javasolt. Csatlakozóból is többet adnak hozzá, összesen nyolc található a csomagban. Ennek már természetesen a mérete is nagyobb, 147 x 70 x 16 mm, a tömege pedig 350 gramm. Az áruk azonban kicsit riasztónak tűnhet elsőre, ugyanis a készülékek 50, illetve 60 euróba kerülnek.

Belkin
Belkin 90W AC Home/Office Netbook Power Adapter

Az inkább hűtőiről ismert Arctic Cooling egy, a cégtől kicsit szokatlannak ható termékpárossal állt elő. Az Arctic C1 és C2 nevet kapott töltőket közvetlenül az elektromos hálózatra, a konnektorba  csatlakoztathatjuk és USB-s eszközöket láthatunk el árammal velük. Utazás közben különösen hasznosak lehetnek ezek a szerkezetek, így a gyártó külön ügyelt a méretükre is a tervezés folyamán. A C1-en egy darab, míg a C2-n összesen négy USB aljzatot találunk, tehát mindenki könnyedén kiválaszthatja a szükségleteinek leginkább megfelelőt. A tápcsatlakozóik cserélhetők, négyféle fejet adnak hozzájuk, amikkel több mint 150 országban lehet használni őket.

Arctic Cooling
Arctic Cooling C1 és C2

Az Arctic Cooling újdonságait ellátták rövidzárlat és túláram elleni védelemmel is. A gyártó két év garanciát vállal a termékeire, a C1 és a C2 a következő hónapban jelenik meg 21,95 és 26,55 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés