Hirdetés

2018. november 14., szerda

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Az új Star Wars játékra fókuszál a friss Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 17.11.2-es eszközillesztő pár hivajavítással is szolgál, kiemelten figyelve a ReLive és a WattMan modulokra.

Az AMD elérhetővé tette a 17.11.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely frissített profilt tartalmaz a Star Wars Battlefront II című játékokhoz.

Hirdetés

Szokás szerint némi hibajavítással is lehet számolni, így a vállalat felszámolta azt a problémát, ami a Radeon HD 7000 sorozatú felhasználóknál, a CrossFire mód ki- és bekapcsolása közben stabilitási gondokat okozhatott, illetve a másodlagos, kiterjesztett kijelző sem lesznek zöld megjelenítési hibák a monitor ki- és bekapcsolása után, valamint akkor, ha az adott gép alvó módból tért vissza.

A Radeon ReLive és a WattMan szolgáltatások esetében két-két hiba került javításra. A ReLive esetében előfordulhatott, hogy a felvett klip zöld grafikai hibákat tartalmazott, illetve a teljes képernyő és a keret nélküli ablakos mód közötti váltással az aktív felvétel megszűnhetett. A WattMan szempontjából a tuningot akadályozhatta az a tényező, ami miatt a Radeon RX 400 és 500 sorozatú VGA-kra nem a kiírt adatok alapján elvárt, feszültségcsökkentésre vonatkozó beállítás lett alkalmazva, továbbá memóriatuning tekintetében sem volt biztos, hogy a változásokat a felhasználói felület kijelezte.

A 17.11.2-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.11.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.