A második világháborús játékra gyúr az új Radeon Software

Az AMD elérhetővé tette a 17.11.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely frissített profilt tartalmaz a Call of Duty: WWII című játékokhoz. A vállalat szerint ezáltal – az előző meghajtóhoz viszonyítva – akár 5%-os javulás érhető el egy Radeon RX Vega 64, de más VGA-k is gyorsulhatnak, csak eltérő mértékben. A friss csomag elérhetővé teszi az XConnect technológiát is a Radeon RX Vega 56-ra, természetesen a kompatibilis eGPU házak erejéig. Utóbbiról az adott ház gyártójánál kell érdeklődni.

Hirdetés

Némi hibajavítással is lehet számolni, így a vállalat felszámolta azt a hibát, amely alapján bizonyos DirectX 11-es és OpenGL-es játékok első indításakor a program váratlanul kilépett az asztalra, de az is a múlté, ami miatt bizonyos meg nem nevezett applikációk a taszkváltásra véletlenszerűen lefagytak vagy összeomlottak, valamint az Oculus Dash is rendeltetésszerűen fog működni. Emellett Radeon WattMan mostantól tökéletesen reagál a gyári alapértelmezett beállítások visszaállítása, ismét üzemképes lesz a kevert módú Eyefinity konfigurációkban a keretkompenzáció, továbbá Radeon Settings vezérlőpultban is megszűnnek az egymást átlapoló szövegek az mGPU profilok oldalán. Az XConnect technológiát használó konfigurációkon sem fordulhat elő többet az a probléma, ami miatt az eGPU detektálása nem működött, ha a felhasználó a csatlakozást alvó módban szüntette meg, illetve korrigálásra került az a hiba is, ami miatt bizonyos gépeken a Radeon Software telepítője eltávolíthatta a nyomtató meghajtóját a telepítés során.

Játékokra vonatkozó javítások szempontjából a Tom Clancy's Ghost Recon és a Middle-earth: Shadow of War került az étlapra. Előbbi esetben az anizotropikus szűréssel jelentkező grafikai hiba lett korrigálva, míg utóbbi programnál az mGPU konfigurációkra vonatkozóan szűnnek meg a gondok.

A 17.11.1-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.11.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés