Tíz új tévével nyitja az évet a Sharp

Hirdetés

A Japánban piacvezető vállalat a CES után nem sokkal már be is jelentette, hogy hamarosan piacra dobja az év első televízióit. Nem is aprózta el a dolgot a Sharp, hiszen rögtön tíz darabbal indítanak, amelyek közül a Z széria tagjai a cég saját fejlesztésű Quattron névre hallgató technológiájára épülnek. Ennek lényege, hogy az eddigi hagyományos, három színkomponensű (RGB – vörös, zöld, kék) paneleket kiegészíti a negyedik, sárga színkomponenssel (Y), aminek eredményeképp állítólag sokkal jobb képminőséget lehet előállítani. Emiatt egyébként sokszor RGBY technológiának is hívják az eljárást. A Sharp szerint a korábbi alapszínekkel a televíziós csatornák által sugárzott színskála csupán egy töredékét lehetett megfelelően megjeleníteni, de a Quattron köszönhetően ez jelentősen bővül.

Sharp V és Z széria
Sharp V és Z széria

A Z családba négy televízió tartozik, egy 60"-es képátlójú (LC-60Z5), egy 52"-es (LC-52Z5), egy 46"-es (LC-46Z5) és egy 40"-es (LC-40Z5). E tévék vékony, 2,5 cm-es kerettel rendelkeznek, természetesen Full HD felbontásúak, képesek a netes tartalmak megjelenítésére és maximális kontrasztarányuk 5 000 000:1. LED-es háttérvilágítású LCD készülékekről van szó, amelyek lehetővé teszik a kétdimenziós tartalmak háromdimenzióba történő átkonvertálását. A beépített digitális tunerrel is rendelkező tévékre többek között négy HDMI és két USB csatlakozó is került.

Ugyanez elmondható a némiképp konzervatívabb V sorozatról is, amelybe egy 52"-es  (LC-52V5-B), egy 46"-es (LC-40V5-B), egy 32"-es (LC32V5-B), egy 26"-es (LC-26V5-B), és egy 20"-es (LC-20V5-B) képátlójú televízió került. Ezekből kimaradt a Quattron technológia, és a maximális kontrasztarányuk is 2 000 000:1 értékre csökkent. A három nagy modell Full HD felbontással operál, azonban a három kisebb csak 1366x768 képpont megjelenítésére képes. A Z sorozathoz hasonlóan a V széria tagjai is kaptak beépített médialejátszót. E tíz készülék március 10-én kerül a boltokba, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyit is kell majd értük fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés