Hirdetés

Tesztpaddá hajtogatható a Cooler Master új, nyitott gépháza

A MasterFrame 700 kihajtható oldallapjainak hála kétféle felhasználási móddal rendelkezik.

A Jonsbo TB01-hez, valamint az általunk is állandó használatban lévő Cooler Master Test Bench V1.0-hoz hasonló dedikált tesztpadok a legtöbb otthoni felhasználó fantáziáját valószínűleg nem indítják be, számunkra azonban nagyon is hasznos, hogy a hardverelemek cseréjekor nem egy szűkös gépházban kell matatnunk. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy olvasóink között is vannak olyanok, akik az átlagnál gyakrabban cserélik a komponenseket, de ritka az olyan gépház, amiben ez könnyen elvégezhető. Számukra érdekes lehet a Cooler Master legújabb modellje, a MasterFrame 700, amely alapesetben egy teljesen nyitott, alaplaptálcából és két oldalsó lemezből álló, elöl edzett üveglappal borított gépház, amit igény esetén lefektethetünk és tesztpadként is használhatunk.


[+]

Az alaplaptálcára akár SSI-EEB méretű alaplapokat is rögzíthetünk, hátul pedig két ATX tápegységnek, vagy egy tápnak és négy 3,5/2,5 hüvelykes meghajtónak van hely, kiegészítve három 2,5 hüvelykes hellyel. A középső lemezen – a kábelmenedzsment miatt kialakított kivágások mellett – vízpumpához és tartályhoz tartozó rögzítőpontokat is találunk, radiátorokat pedig a két „szárnyra” (max. 360 mm) és felülre (max. 420 mm) tudunk szerelni.


[+]

Processzorhűtőből felszerelt üveglap esetén 158 mm a felső limit, míg grafikus kártyából akár 450 mm hosszú példányokat is használhatunk, bár a gyártó a „legjobb kompatibilitás érdekében” inkább 310 milliméteres, vagy annál rövidebb kártyákat ajánl.


[+]

A VESA konzollal akár falra is szerelhető gépház oldalsó lemezei állítható ellenállású, nagy teherbírású zsanérokon lógnak, így nem kell majd attól félnünk, hogy a falon a huzat csapkodja majd a radiátorokat, de szerelés közben csökkenthetünk az ellenálláson, így nem kell majd nekifutásból kinyitni a lemezeket.

Az I/O panelján két USB 3.1 Gen2 Type-A, valamint egy-egy Type-C és jack csatlakozót felvonultató Cooler Master MasterFrame 700 április végétől lesz megrendelhető 179 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés