Technológiában újít a Seagate

A Seagate bejelentette, hogy már szállítja az iparág legnagyobb adatsűrűségű adattányéraira épült merevlemezeit. A Barracuda 7200.12 család legújabb tagjainál használt technológia lehetővé teszi egy négyzethüvelyknyi területen 329 gigabit adat tárolását, ami azt jelenti, hogy egy adattányérra 500 GB-nyi adatot lehet zsúfolni.

Két tányér egy Terabájt
Két tányér egy Terabájt

Az új 3,5 hüvelykes adattárolók 500, 750 és 1000 GB-os méretben lesznek elérhetők, 16 vagy 32 MB beépített gyorsítótárral. A SATA-300 csatolóval felszerelt, másodpercenkénti 7200-as fordulattal rendelkező modellek a Seagate állítása szerint akár 160 MB adatot is képesek megmozgatni másodpercenként.

A január 8. és 11. között Las Vegasban megrendezésre kerülő CES-en a Seagate az USB 3.0 (SuperSpeed) technológia demonstrációjára készül. A Symwave cég által kifejlesztett vezérlő a FreeAgent külső merevlemezcsalád tagjainál bukkan fel először, ezekkel az eszközökkel fogják bemutatni az új csatoló által elérhető sebességnövekedést.

A jelenleginél tízszer gyorsabb adatátviteli sebességgel kecsegtető, elődeivel kompatibilis szabvány az előrejelzések szerint az elkövetkezendő évek egyik legfontosabb újítása lesz. A technológiát jelenleg több mint 200 cég támogatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés