Vállalati szférába szánt merevlemezekkel erősít a Seagate

seagate

A Seagate bemutatta Constellation elnevezésű merevlemezcsaládját, melyet a vállalat az úgynevezett Tier 2 kategóriás Nearline alkalmazásokhoz ajánl. A Tier kategória tulajdonképpen egy hétszintű folytonossági modell, mely az adatközpontok tárolt információinak visszaállításához szükséges időt definiálja. Minél kisebb szinten található a rendszer, annál több idő áll rendelkezésre. A Nearline adattárolás pedig olyan alkalmazásokat jelent, amelyekhez gyors, de nem azonnali elérés szükséges.

Az új széria 2,5 és 3,5 colos merevlemezeket is felvonultat. Előbbi termékek Constellation jelzéssel érkeznek, 160, illetve 500 GB-os változatban. Az utóbbi eszközöket pedig Constellation ES névre keresztelték, és 0,5, 1, illetve 2 TB-os kapacitással kerülnek forgalomba. A bejelentett meghajtók SATA-300 és SAS 2.0 (Serial Attached SCSI) interfésszel is rendelkeznek.

A vállalat kiemelte, hogy az új termékek rendelkeznek PowerChoice technológiával, ami lehetőséget ad a felhasználónak az energiamenedzsment konfigurálására, így a merevlemezek a kevésbé terhelt időszakokban visszaveszik a fogyasztásukat. A Constellation sorozat összes modellje rendelhető SED (self-encrypting drive) technológiával, ami a tárolt adatok titkosításáért felel.

A Seagate Constellation modellekre már leadhatják a rendeléseket a partnerek, de az egyes termékekre vonatkozó pontos listaárak még nem kerültek nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés