Hirdetés

Hajlított gamer monitorral támad a TCL

A TCL 34R83Q egy 21:9 képarányú, 34 hüvelykes, WQHD felbontású QLED VA LED LCD panelt kapott.

A TCL egyre komolyabb energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy a monitorszektorban is tényezővé váljon. Ez abszolút logikus döntés, hiszen a konszern rendelkezik egy hatalmas kijelzőgyártó alvállalattal, méghozzá a China Star Optoelectronics Technology (CSOT) személyében.


[+]

A cég a közelmúltban jelentette be, hogy egy alapvetően játékosoknak szánt készülékkel lép színre. Ez a TCL 34R83Q, amely várhatóan 1100 eurós, azaz mintegy 345 000 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba.

Ezért a pénzért az ember egy olyan terméket kap, amelyet egy 34 hüvelykes, 21:9 képarányú, 1500R görbületű ívelt, Mini LED háttérvilágítású kijelzővel láttak el a tervezők. A 3440x1440 képpontos, azaz WQHD felbontású, kvantumpontos VA LCD paneljének maximális fénysűrűsége 1600 cd/m², és ebből fakadóan a HDR visszaadása elméletileg igen látványos lehet. A fénykibocsátó diódákat 1100 egyedileg vezérelhető fényerejű csoportba osztották, így a háttérfény vezérlése pontosabb a megszokottnál. A gyártótól származó információk értelmében a legnagyobb valós kontraszt elérheti a 4000:1 értéket. A maximális képfrissítési frekvencia 170 Hz, és az AMD FreeSync Premium, illetve az NVIDIA G-Sync Compatible hitelesítés sem hiányzik.

A fejlesztést ellátták két HDMI 2.1 mellett egy-egy DisplayPort 1.4 és USB Type-C csatlakozóval, és ez utóbbin keresztül képes az audiovizuális jelek fogadására, valamint a csatlakoztatott eszközök töltését (90W) is biztosítja. A monitor a mai trendeknek megfelelően rendelkezik integrált hangrendszerrel, bár a két darab, egyenként 3 wattos rejtett hangszóró azért csodákra valószínűleg nem képes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés