Szupergyorsan olvas a Silicon Power CompactFlash kártyacsaládja

A Silicon Power még az év elején mutatta be a 600-szoros sebességű CompactFlash memóriakártyáit, melyek a profi fotósoknak kínálnak megfelelően tempós alternatívát. A vállalat a CES alkalmával azt is elmondta, hogy a megjelenő kártyák olvasási sebessége a kategóriához mérten egészen magas lesz. Természetesen az effajta kijelentéseket tényleges teszteredmények nélkül senki sem szokta komolyan venni, ám a Tom's Hardware utánajárt a dolgoknak.


Átlagos olvasási sebesség (forrás: Tom's Hardware) [+]

A tesztek alapján elmondható, hogy a Silicon Power 600-szoros CompactFlash megoldásai tényleg tempós adatolvasási paraméterekkel rendelkeznek, hiszen a 16 GB-os modell a közvetlen versenytársakhoz képest több mint 5 MB/s-mal volt gyorsabb. Érdekesebb adat, hogy a minimálisan mért olvasási sebesség is a 90 MB/s-os érték felett volt, és ezt a határt a konkurensek nem tudták elérni. Írás esetén a Lexar és a Transcend megoldásai tekinthetőek jobbnak, ám az előnyük közel sem akkora, mint amekkorával a Silicon Power az olvasási tesztek során rendelkezett.


Átlagos írási sebesség (forrás: Tom's Hardware) [+]

A dSLR kamerákhoz ideális 600-szoros CompactFlash szabványú Silicon Power kártyák Magyarországon is kaphatóak 8 és 16 GB-os méretben, míg a 32 GB-os verzió a későbbiekben lesz elérhető. Az előbbi két modell átlagos bruttó fogyasztói ára 24 500 ás 43 000 forint.

Előzmények

Hirdetés