Özönlenek a memóriakártyák

Az ünnepi szezon végeztével a gyártók láthatóan új erőre kaptak, és jobbnál jobb memóriakártyákkal telítik a piacot. A Kingmax két darab 32 GB-os SDHC-val, míg a Lexar gyors, a Ridata és a Silicon Power pedig extrém gyors CompactFlash kártyákkal áll elő.

A Kingmax új SDHC memóriakártyái 32 GB-os kapacitást kínálnak. A 2 grammos, Class 10 osztályba sorolt megoldások megfelelnek az SD 2.0 szabvány előírásainak, és 20 MB/s-os írási sebességre képesek. A két megjelenő modell közül az egyik vízálló lesz, ennek megfelelően a kártyán tárolt adatok egy rosszul sikerült rafting után is megmaradnak.

A Lexar egy igazi CompactFlash armadát indít, melyet főleg a profi fotósoknak szán a gyártó. A friss termékcsalád egy 32 GB-os 300-szoros, valamint egy 16 és egy 32 GB-os 233-szoros sebességű megoldást rejt, ezek 45 MB/s-os olvasási és 35 MB/s-os írási tempót képesek diktálni. Az élettartam-garanciával piacra kerülő kártyákhoz a vállalat mellékeli az Image Rescue 4 nevű szoftvert, mely az eltűnt képfájlok helyreállításáért felelhet.

Az Advanced Media tulajdonában lévő Ridata extrém gyors CompactFlash kártyákkal áll elő, melyek a népszerű Lightning széria hírnevét öregbítik majd. A CompactFlash 3.0 szabványra épülő, ECC-támogatással rendelkező modellek 4, 8 és 16 GB-os kapacitásban lesznek elérhetők, és 600-szoros sebességet kínálnak, ami 94 MB/s-os írási tempót tesz lehetővé.

Végül, de nem utolsósorban a Silicon Power is előhúz egy aduászt, mely szintén a profi fotósok, videósok kedvelt terméke lehet. A 32 GB-os, 600-szoros CompactFlash kártya a Ridata megoldásaihoz hasonlóan rendelkezik ECC-támogatással, és megközelítőleg 94 MB/s-os írási sebességet alkalmaz.

A gyártók a hírben tárgyalt újdonságokat a CES-en mutatják be, a forgalmazásuk pedig még ebben a hónapban megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés