Egy szimpla üzenet küldi padlóra a PlayStation 4-et?

A Sony egyelőre még nem ismerte el a problémát, de annyian panaszkodnak, hogy valami lehet mögötte.

Az elmúlt napokban számos felhasználó panaszkodott arra, hogy a PlayStation 4 működésképtelenné vált miután kapott egy szimpla PlayStation Network üzenetet. A Sony még nem ismerte el a probléma létezését, viszont túl sokakat érint ahhoz, hogy ne legyen valami tényleges hiba mögötte. Márpedig ha megtörtént a baj, akkor a rendszert csak csökkentett módban lehet helyrehozni. Ehhez ki kell kapcsolni a gépet, majd a bekapcsolást úgy kell elvégezni, hogy a második csipogásig, azaz nagyjából 7-8 másodpercig nyomva kell tartani a bekapcsológombot. Ezután a gamepadet az USB-s kábelen keresztül kell csatlakoztatni, majd le kell nyomni a PS gombot, ami után a konzol újraépíti a rendszeradatbázist.

Az üzeneten keresztüli támadás adatvesztéssel nem jár, de a helyreállítási procedúra nem túl hízelgő, illetve időbe is kerül. Célszerűbb először az idegenek által küldött üzeneteket a telefonos, PlayStation applikáción törölni, továbbá általános védekezés lehet az üzenetküldés korlátozása a barátokra, de a nagyon paranoiások ki is kapcsolhatják az egész szolgáltatást. Ezeket a felhasználói fiók menedzsmentjét biztosító menüben lehet megtenni. Ez alapszintű védelmet ad a támadó szándékú üzenetek ellen.

Ehhez hasonló problémák egyébként már érintettek telefonokat is, és minden esetben szoftverfrissítéssel sikerült orvosolni a hibát, valószínűleg a PlayStation 4-re is ez vár, de a Sony hivatalos válasza előtt nem lehet kijelenteni semmit.

Kiegészítés: A Sony időközben elismerte a probléma létezését, és dolgoznak a javításon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés