Számítási felhő az NVIDIA GPU-k erejéből

Az NVIDIA a világon elsőként indít olyan számítási felhő alapú szolgáltatást, mely teljesen a grafikus processzorok erejére támaszkodik. A RealityServer platform webes felületen keresztül érhető majd el, és a kapcsolódott számítógépek, okostelefonok vagy MID-ek kliensként fognak üzemelni, azaz a tényleges számítások a zöldek a Tesla RS szerverein történnek majd. Utóbbiak alapesetben nyolc grafikus feldolgozót tartalmazhatnak, de ez a szám akár százig is felskálázható, tehát erőforrásban nem lesz hiány.

Maga a RealityServer a mental images iray technológiáját alkalmazza. Ez a világ első, CUDA platformot használó, fizikailag korrekt ray-tracing renderelője, mely hatékonyan használja ki a Tesla RS szervereket. Az NVIDIA elmondása szerint a szolgáltatás háromdimenziós tervezésre használható. Ebbe beletartozhat egy konkrét termék – például az automobilok – kialakítása, lehetőség van a lakás, illetve a lakóparkok terveinek előzetes megtekintésére, és még sok más területen hasznosítható a rendszer. Fontos megjegyezni, hogy az elgondolt alkotást különböző napszakokban is meg lehet tekinteni a fényhatások realisztikus ábrázolása mellett.

A platformot november 30-ától lehet elérni. A szolgáltatók számos konfigurációban rendelhetik a szükséges eszközöket, így az igényekhez szabhatják a teljesítményt is. Az árakról egyelőre nem beszél az NVIDIA, mivel még maguk sem döntötték el a végleges licencdíjakat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés