Hirdetés

Gyorsan felkészült a Cyberpunk 2077 futtatására a Steam Play

A Valve nem várt sokáig, a Proton 5.13-4-es frissítésével Linuxon is bele lehet vágni a kalandba.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 hivatalosan nem jelent meg Linuxra, annak ellenére sem, hogy biztos van olyan portja, amely fut ezen az operációs rendszeren, hiszen a játék elérhető a Google Stadia platformján. Az viszont sejthető volt, hogy a Valve majd megoldja a Steam Play rendszeren keresztüli futtathatóságot, persze kérdés, hogy erre mennyit kell várni. Nos, gyakorlatilag semennyit, ugyanis a Valve már kiadta a Proton 5.13-4-es frissítést, amely kompatibilis a Cyberpunk 2077-tel.

Erre egyébként azért volt lehetőség, mert a CD Projekt Red biztosította a Proton fejlesztőinek az előzetes hozzáférést a játékhoz, így a megjelenésre a Valve el tudta készíteni a szükséges támogatást. Ez azért jelzi, hogy ha a natív Linux port még nem is tekinthető mindenhol realitásnak, azért a Steam Playre még a játékfejlesztők is figyelnek, vagyis a Valve erőfeszítései nem hiábavalók.

Ha rendszeressé válik az, hogy a nagyobb megjelenések esetében azonnal lesz támogatás Steam Playen keresztül, az kellemessé teheti a Linuxra esküsző játékosok életét, és akár az operációs rendszer részesedését is növelheti. Persze attól nagyon messze vagyunk, hogy natív portokról beszéljünk, de az apró lépcsőfokok megmászása ténylegesen látható.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés