Hirdetés

Megmenti a Stadia gamepadjét a Google

A vállalat új firmware-t adott ki a játékvezérlőhöz, amivel elérhetővé válik a Bluetooth LE interfész.

Szeptember végén írtunk arról, hogy a Google január második felében lelövi a Stadiát, és ennek keretében a vállalat visszatéríti az ügyfelek pénzét is. Felmerült azonban az igény arra, hogy a Stadia gamepadje reálisan használható maradjon, ami eredetileg azért számított nehéz kérdésnek, mert a keresőóriás egy saját Wi-Fi megoldást alkalmazott a hardverhez, amivel hatékonyabban lehetett eljuttatni a bemeneti adatokat a szerverekre.

Nyilván a Stadia elérhetősége nélkül ez nem ér semmit, így elméletben maradt az USB-s összeköttetés lehetősége, ami persze manapság elavult módszer. A fentiek miatt a Google új firmware-t adott ki a játékvezérlőhöz, amelyen keresztül elérhetővé teszik a Bluetooth LE (Low Energy) interfész használatát.

Fontos kiemelni, hogy a váltás permanens, vagyis nincs visszaút a Wi-Fi módhoz, de ugye utóbbinak a Stadia nélkül amúgy sincs haszna, tehát ez nem okozhat gondot. A művelet az alábbi oldalon keresztül végezhető el. Ehhez egy USB adatkábel (ajánlott a gyári megoldás használata), illetve minimum a Google Chrome 108-as verziója szükséges, majd követni kell a megjelenő utasításokat.

Ha a váltást elvégezte a felhasználó, akkor maga a gamepad használható lesz a megfelelő Bluetooth interfészt biztosító PC-ken, illetve androidos eszközökön. Érdemes figyelembe venni, hogy a Google az új firmware-re való átállás lehetőségét limitálja, vagyis csak idén, az év utolsó pillanatáig teszi lehetővé a Bluetooth LE bekapcsolását.

Előzmények

Hirdetés