2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

SSE3 az új Opteronokban

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Két új generációs szerverprocesszort dobott piacra az AMD.

Az AMD ma új, szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron processzorokat mutatott be. Az 852 és 252 jelöléssel forgalmazott chipek 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, 2,6 GHz-es frekvencián üzemelnek, és elsőként támogatják az Intel által már jó ideje használt SSE3 multimédiás utasításkészletet, valamint az 1 GHz sebességű HyperTransport kapcsolatot.

Szintén újdonság a mobil AMD-chipekből átemelt PowerNow! energiatakarékos funkció megjelenése az Opteron szolgáltatásai között: az Optimized Power Management lehetővé teszi az operációs rendszer számára a chip órajelének módosítását. A nem teljesen kihasznált lapka frekvenciájának csökkentésével mérsékelhető a fogyasztás, ami ma már a szerverek esetében sem elhanyagolható tényező, hiszen a nagy adatközpontokban tetemes summát tehet ki a hűtési és áramköltség.

Az akár nyolcprocesszoros szerverekben is használható Opteron 852 1514, míg a kétprocesszoros kiszolgálókba szánt Opteron 252 851 dollárba kerül. Az AMD a belépő szintű szervereket és egychipes munkaállomásokat megcélzó 152-es modellt április végén dobja piacra – ennek ára 637 dollár lesz.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.