Masíroz a Sony 8K tévéje a boltok felé, de sajnos iszonyatosan drága lesz

A Sony ZG9 fejlett képalkotási technológiákat kapott, és szokatlan hangrendszerrel látták el.

A Sony bejelentette, hogy végre, hosszas várakozás után a boltokba küldi első 8K televízióját. A LED LCD képalkotási technológiára épülő, közel 33 millió képpont megjelenítését szavatoló modell 85 és 98 hüvelykes változatban lesz majd elérhető a nyár folyamán. A vállalattól származó információk értelmében a kisebbik ára 5 435 000 forint körül alakul majd, a nagyobbikért pedig olyan 27 millió forintot kell majd letenni az asztalra.

Sony ZG9
Sony ZG9 [+]

A készülékek megkapták a cég saját, legújabb generációs X1 Ultimate képfeldolgozó processzorát, amely a színek pontos megjelenítése mellett a különböző képjavító eljárásokat is tartalmazza. Ilyen például a felskálázás, amiről a vállalat azt állítja, hogy az alacsonyabb részletességű anyagokból is 8K-st varázsol, ami azért még így 2019-ben is inkább varázslatnak tűnik, mint realitásnak.

A tévéket Backlight Master Drive FALD típusú háttérvilágítással látták el, ami állítólag képes arra, hogy a termékben rendkívül sűrűn elhelyezett LED modulok mindegyikét egyenként kezelje. Ennek hála lehetségessé válik a hatalmas kontraszt, a magas fényerő és a rendkívül mély feketék megteremtése.

A Sony az ZG9 televízióknál továbbfejlesztette a korábbi OLED termékekben található Acoustic Surface Audio technológiát, amely ezúttal Acoustic Multi-Audio néven működik. Az Acoustic Multi-Audio Sound-from-Picture Reality élményét a képernyő alsó és felső részén található két-két, a néző felé pozicionált hangszóró biztosítja, így közvetlenül a képernyőből hallhatók a hangok. Mindemellett a ZG9 rendelkezik középső hangsugárzó üzemmóddal, ami azoknak való, akik már meglévő házimozi rendszerükhöz csatlakoztatnák készüléküket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés