Otthoni körülmények között néztük meg az LG 8K OLED tévét

Az LG Innofesten kiderült még egy-két érdekesség az új, 88Z9 névre hallgató készülékről.

Az LG már korábban kiállításokon bemutatta a világ első és idáig egyetlen 8K-s televízióját, de a vállalat LG Innofest névre hallgató rendezvényén sikerült természetes élőhelyén, otthoni környezetben is megnézni a készüléket.

LG 88Z9
LG 88Z9 [+]

A 88 hüvelykes 8K felbontású televízió hagyományos talppal nem rendelkezik, azon a fehér színű állványon nyugszik, és a falra sem lehet felakasztani. Adta volna magát a dolog, hogy ha már van ez az állvány, akkor a hangrendszert is ebbe integrálják, de máshogy határoztak a tervezők, így a hangszórókat a készülék hátulján rejtették el. Rendelkezik HDMI 2.1-es csatlakozókkal, és az Alpha9 képfeldolgozó processzor legfrissebb, második generációs változata került bele, ami a korábbinál pontosabb színmegjelenítést produkál.

A cég helyszínen tartózkodó munkatársaitól megtudtuk, hogy a termék tartalmaz egy külön chipet, amely csak a 8K felskálázásért felel, azaz az alacsonyabb felbontású, például natív 4K tartalmak részletességén javít, így azok megközelíthetik az eredetileg is 8K-s filmek és videók képminőségét. Emellett az is kiderült, hogy a tévé megkapta a vállalat exkluzív, ThinQ névre hallgató mesterséges intelligencia technológiáját, amely kihat a vezérlésre és az extra funkciókra.


[+]

Amit láttunk annak alapján a 88Z9 bitang erős termék. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy az óriási részletességnek van értelme, hozzáadott értéket ad. A színek nagyon szépnek tűntek, a mozgásmegjelenítésnél pedig semmilyen anomáliát nem tapasztaltunk, egy kényelmes fotelbe lehuppanva, pedig tényleg nagyszerű élmény bámulni egy sötét szobában. Ennek viszont ára van: egészen pontosan 30 000 euró (~9 600 000 forint), ugyanis ennyibe fog kerülni az európai országokban, és a tervek szerint már idén meg lehet majd vásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés