Androidos Sony tévék hazánkban is

A vállalat komoly reményeket fűz a Google operációs rendszerére épülő tévékhez.

Bár már egy ideje kaphatóak Magyarországon is a Sony Android TV rendszerrel felvértezett magasabb kategóriás televíziói – egészen pontosan hét 4K, és három Full HD széria – mégis egészen mostanáig kellett várni ezek hivatalos bemutatására. A vállalat hazai képviseletének munkatársai elárulták, hogy Európában körülbelül tíz héttel ezelőtt kezdték forgalmazni ezeket a modelleket, és eddig már százezer darab gazdára is talált, az év végére pedig ez a szám eléri az egymilliót, legalábbis a terveik szerint.

Sony Bravia KD-65X9005C
Sony Bravia KD-65X9005C [+]

A Sony mellett a Philips tévéken is ez a rendszer fut, amit alkalmunk nyílt kipróbálni áprilisban. Különösebben nem voltunk elalélva a végeredménytől, de most megnyugtattak, hogy azóta sokat javítottak az Android TV-n, aminek köszönhetően gyorsabb, és stabilabb lett. Legnagyobb előnyeként természetesen elsősorban az óriási tartalombőséget emelték ki, és tény, hogy e tekintetben minden más vetélytársát veri.

Sony Bravia KD-55X9505C
Sony Bravia KD-55X9305C [+]

A tévék támogatják a hangvezérlést, és végre már képesek együttműködni az USB-n keresztül csatlakoztatott külső egérrel, billentyűzettel, sőt ez utóbbinál a gyorsgombok, tehát például a hangerőszabályzók vagy médiavezérlők is működnek. Nyilván ettől függetlenül továbbra is a képminőség marad a legfontosabb szempont, és a most bemutatott, kiállított daraboknál (KD-43W756C, KD-65X9005C, KD-55S8505C, KD-55X9305C) erre sem lehetett panasz. A vállalat munkatársaitól ígéretet kaptunk, hogy hamarosan eljuttatnak hozzánk egy Android TV-s készüléket, így a jövőben várható részletes teszt is a Prohardveren!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés