Ilyen lesz a Sony idei csúcstévéje

A Sony A95L-be QD-OLED panel került, és sajnos továbbra is a Google TV rendszert használja.

A Sony is bemutatta az idei évre szánt felső kategóriás televízióit, melyek között a csúcsot a Sony A95L jelenti  ez 77, 65 és 55 hüvelykes változatban kerül majd a boltokba. A vállalat tavaly már együttműködött a Samsung Display-jel, hiszen voltak televízióik, amelyek megkapták a vadonatúj QD-OLED paneleket, és a jelek szerint az elért eredményekkel a Sony elégedett volt, hiszen az idei legnagyobb tudású készülékük is ilyen, tehát kvantumpontos OLED képalkotási eljárásra épül.


[+]

A kijelző 3840x2160 képpont megjelenítését biztosítja, maximális képfrissítési frekvenciája pedig 120 Hz, valamint támogatja a FreeSync használatát is. Az A95L megkapta a cég saját képfeldolgozó chipjének, a Cognitive Processor XR-nek a legfrissebb verzióját, amely többek között állítólag igen fejlett felskálázási eljárással rendelkezik. A készüléket már néhány médium képviselői (mi sajnos nem....) láthatták élőben, és az elmondásuk alapján igen-igen jó a kép minősége. A várakozásoknak megfelelően tehát az idei Sony csúcstévé is ott lesz a világ legjobb készülékei között. Legalábbis, ami a látványvilágot illeti, a termék ugyanis továbbra is a Google TV smart platformra épül, aminek van azért jó pár gyenge pontja.


[+]

A tévét ellátták a vállalat Acoustic Surface Audio+ technológiájával, amely a panel rezegtetésével állítja elő a hangokat a hagyományos hangrendszer helyett.

A készülékek áráról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, de az biztos, hogy Magyarországon is meg lehet majd őket vásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés