Hirdetés

Skype-telefont dob piacra a Linksys

Hirdetés

Az interneten keresztüli hangátvitellel kommunikáló (VoIP) kliensprogramok népszerűsége az egyszerű kezelhetőség és az alacsonyabb telefonálási költségeknek köszönhetően töretlenül nő, olyannyira, hogy egyre több neves gyártó épít olyan telefonokat, melyek a hagyományos analóg, vagy digitális vonal helyett ezeket az üzenetküldő alkalmazásokat használják hangátvitelre. Az egyik legismertebb ilyen program az eBay által nemrégiben felvásárolt Skype, mely a szoftvert fejlesztő Skype Technologies SA és a Cisco Systems tulajdonában álló, javarészt hálózati eszközöket előállító Linksys nemrégiben kötött megállapodása eredményeként az alapját képezi a Linksys első vezeték nélküli, VoIP technológiát használó készülékének, a Cordless Internet Telephony Kit-nek.

A CIT200-as típusjelzést viselő készülék kézibeszélője a hagyományos DECT telefonok formavilágát idézi, eltekintve a színes kijelzőtől, ahol a felhasználó Skype partnerlistájára felvett személyek között böngészve könnyedén kezdeményezhet hívást. A készülék támogatja a SkypeOut szolgáltatást is, mely – amennyiben a felhasználó feltölti az egyenlegét – gyakorlatilag bármilyen irányba lehetővé teszi a híváskezdeményezést. A telefon a bejövő hívások esetén támogatja a hívófél azonosítást (akár SkypeIn hívás során is), a számokhoz és azonosítókhoz maximum háromféle csengőhang rendelhető. A kihangosítófunkcióval is ellátott CIT200-al mindezek mellett használható a Skype Voicemail szolgáltatása is, vagy bekapcsolható a hívásvárakoztatás funkció is.

A számítógéphez USB porton keresztül csatlakozó bázisállomással rendelkező CIT200-t október 17-től szállítja a Linksys, a készülék javasolt fogyasztói ára 129,99 dollár, azaz mintegy 28 000 forint.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés