Skype-telefont dob piacra a Linksys

Az interneten keresztüli hangátvitellel kommunikáló (VoIP) kliensprogramok népszerűsége az egyszerű kezelhetőség és az alacsonyabb telefonálási költségeknek köszönhetően töretlenül nő, olyannyira, hogy egyre több neves gyártó épít olyan telefonokat, melyek a hagyományos analóg, vagy digitális vonal helyett ezeket az üzenetküldő alkalmazásokat használják hangátvitelre. Az egyik legismertebb ilyen program az eBay által nemrégiben felvásárolt Skype, mely a szoftvert fejlesztő Skype Technologies SA és a Cisco Systems tulajdonában álló, javarészt hálózati eszközöket előállító Linksys nemrégiben kötött megállapodása eredményeként az alapját képezi a Linksys első vezeték nélküli, VoIP technológiát használó készülékének, a Cordless Internet Telephony Kit-nek.

A CIT200-as típusjelzést viselő készülék kézibeszélője a hagyományos DECT telefonok formavilágát idézi, eltekintve a színes kijelzőtől, ahol a felhasználó Skype partnerlistájára felvett személyek között böngészve könnyedén kezdeményezhet hívást. A készülék támogatja a SkypeOut szolgáltatást is, mely – amennyiben a felhasználó feltölti az egyenlegét – gyakorlatilag bármilyen irányba lehetővé teszi a híváskezdeményezést. A telefon a bejövő hívások esetén támogatja a hívófél azonosítást (akár SkypeIn hívás során is), a számokhoz és azonosítókhoz maximum háromféle csengőhang rendelhető. A kihangosítófunkcióval is ellátott CIT200-al mindezek mellett használható a Skype Voicemail szolgáltatása is, vagy bekapcsolható a hívásvárakoztatás funkció is.

A számítógéphez USB porton keresztül csatlakozó bázisállomással rendelkező CIT200-t október 17-től szállítja a Linksys, a készülék javasolt fogyasztói ára 129,99 dollár, azaz mintegy 28 000 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés