Hirdetés

Siemens: mindent egybevéve

A Gigaset S553 WLAN dsl nevű készülékkel egy olyan univerzális terméket dob piacra a Siemens, mely routeren és WLAN hozzáférési ponton kívül ADSL-modemet és más finomságokat is tartalmaz.

Az eszköz az Atheros Super G technológiáját alkalmazza, így nem csak az IEEE 802.11b/g szabványok szerint tud kommunikálni vezeték nélküli hálózatokban – kompatibilis állomásokkal 108 Mbps bruttó sávszélességű kapcsolatot is fel tud építeni. Az adatátvitel biztonságáért WEP vagy WPA titkosítás felel.

A router a LAN felé négy 10/100 megabites Ethernet portot kínál, emellett két csatlakozójára analóg telefonok kapcsolhatók. A megfelelő adatok beállítása után a felhasználó hagyományos telefonjaival bármilyen SIP-kompatibilis internetes hangátviteli (VoIP) szolgáltatást igénybe vehet. A fentiek mellett még egy USB 2.0 hostvezérlő is a készülék része, melynek jóvoltából nyomtatót vagy tárolóegységet (merevlemezt, pendrive-ot) lehet megosztani a hálózaton. Az eszköz analóg telefonvonal és ISDN megléte esetén egyaránt alkalmazható.

A Gigaset S553 WLAN dsl 200 euró körüli áron kerül piacra, hasonló tulajdonságokkal bíró, egyedül a WLAN modult nélkülöző változata (Gigaset S553 dsl) 50 euróval lesz olcsóbb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés