Hirdetés

Meghozta Mini-STX házát a SilverStone

A VT01 típusjelzésű megoldásba egyelőre sok alaplapot nem lehet beszerelni, de majd kiépül a piac.

Hirdetés

A Mini-STX szabvány lassan, de biztosan terjed, ugyanis már elérhető az ASRock apró H110M-STX alaplapja, amihez most a SilverStone kínál egy VT01 típusjelzésű házat. Persze szabványról lévén szó más gyártó alaplapja is jó lesz majd a házba, de ahhoz először ki kell azokat adni, márpedig ebből a szempontból az ASRock beelőzött mindenkit.

A 155 x 152 x 65 mm-es, 582 grammot nyomó VT01 túl sok extrát nem kínál, de ilyen korlátozott méretben erre amúgy sincs sok lehetőség. A Mini-STX-es alaplap mellé egy 2,5 hüvelykes adattároló építhető, viszont tápegységnek már nincs hely, ami ugyanakkor nem gond, mert a támogatott alaplapok esetében a szabvány része, hogy külső forrásból szerezzék az energiát.

Az I/O panel magán a házon nincs, de szabványban rögzítve vannak az alaplap elülső részére helyezendő aljzatok, így a mikrofonbemenetnek és a hangkimenetnek, valamint az egy normál USB és az egy USB Type-C interfésznek biztosítva van a kivágás. A ház méretei miatt a processzorhűtő nem lehet magasabb 34 mm-nél. Bár technikailag 65 wattos TDP osztályba sorolt processzorokat lehet építeni a Mini-STX-es alaplapokba, a szellőzésre szolgáló házventilátorok hiányában érdemes inkább alacsonyabb fogyasztású modelleket választani, különben igen hangos lehet az aprócska PC.

A fekete és ezüst színben elérhető SilverStone VT01 ára 35 dollár (9600 forint) lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés