Hirdetés

Az RGB-s holló: Silverstone Raven RVZ03 SFF ház

Modern konzolokra hajazó dizájn, mini-ITX ház, a gyártó frissítette a Raven RVZ termékvonalát

Igényes számítógépházakat kereső olvasóinknak nem kell a Silverstone márkát bemutatnunk, időről-időre jelentkeznek újdonságokkal, és persze rendre viszik tovább termékvonalaikat is. A Silverstone Raven RVZ03 ház már a számozásban is sejteti, hogy a játékosoknak szánt HTPC házaik közül a harmadik generációhoz van dolgunk.

Silverstone Raven RVZ03 Silverstone Raven RVZ03
Silverstone Raven RVZ03 [+]

A megerősített műanyag külső héj, illetve acélvázból álló ház méretei 382 x 105 x 350 milliméter, üresen a tömege 4,05 kilogramm. Alapból két 120 milliméteres légkavaróval érkezik, egyik az alaplap felett helyezkedik el, a másik pedig videokártyát látja el friss levegővel.

Az RVZ03 belső tere
Az RVZ03 belső tere [+]

ATX méretszabványú tápegységet építhetünk be, 150 mm hosszig célszerű választani a kínálatból, további javaslatunk, hogy moduláris felépítésűekben gondolkodjon a potenciális vásárló, mivel a szellős kábelezés ebben a műfajban életmentő tud lenni a hardverelemeket illetően. Mivel a tápegység csatlakozását a ház hátuljában lévő aljzattal oldotta meg a gyártó, ajánlásuk szerint maximálisan 800 wattos konfigurációk otthona lehet az RVZ03.

Alaplapot Mini-ITX méretig fogad a ház, processzorhűtő magasságban 88 milliméterig "tornyosuló" megoldások (Intel gyári hűtés, topflow-felépítésű coolerek) jöhetnek szóba, illetve 120 milliméteres kompakt vízhűtések, ezekben az esetekben ki kell szerelni az "oldallapon" lévő légkavarót. Az RVZ03-at négy darab 2,5 hüvelykes meghajtó fogadására készítették fel, kettőt képen is jól látható helyre a videokártya-tartó tetején helyezhető el, egyet ennek a szerkezetnek az aljára, míg még egyet a HDD-keretbe építhetünk be, ez utóbbinál, ha a beépített videokártya ezt lehetővé teszi.

Riser-nyák
Riser-nyák [+]

Grafikuskártya a képen látható riser segítségével építhető be 330 milliméter hosszig,  illetve 149 mm szélességig maximalizálva. A VGA hűtését még egy 120 milliméteres légkavaróval lehet segíteni a gyárilag beépítetten túl.

A ház elején egy RGB-ledcsík helyezhető üzembe, amit az alaplapról vagy a házban lévő vezérlődobozról tudjuk működtetni.

A ház beárazásáról nem áll rendelkezésre információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés